Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του καταθλιπτικού αγωγού – Παράταση ως τον Σεπτέμβριο ζήτησε ο εργολάβος

Μια ακόμη παράταση στην ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του νέου καταθλιπτικού αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο έως τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) θα εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα Παρασκευή (12 μ.). Σύμφωνα με την εισήγηση μετά από αίτημα του ανάδοχου εργολάβου, η παράταση που προτείνεται να δοθεί, είναι μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.
Να αναφερθεί ότι η αρχική ημερομηνία περαίωσης του έργου είναι η 18η Μαρτίου, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση χωρίς αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου στην οριστικοποίηση της όδευσης και των απαιτούμενων τεμαχίων για την προμήθεια του βασικού υλικού του έργου που είναι ο σωλήνας από ελατό χυτοσίδηρο.

Με βάση τον διευθυντή Προγραμματισμού και Νέων Υποδομών της ΔΕΥΑΜΒ κ. Στ. Κανταρτζή, «θα πρέπει να εγκριθεί η παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων από Κεντρικό Αντλιοστάσιο έως ΕΕ’» έως την 18-9-2019, με αναθεώρηση, κατόπιν σχετικού αιτήματος του αναδόχου».
Το έργο αφορά στην κατασκευή του νέου καταθλιπτικού αγωγού ακαθάρτων από το Κεντρικό αντλιοστάσιο έως τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων μήκους 2.020 μέτρων. Το έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τη σχετική εγκεκριμένη οριστική μελέτη «Κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού ακαθάρτων από Κεντρικό αντλιοστάσιο έως ΕΕΛ – Οριστική υδραυλική μελέτη» και τα Τεύχη Δημοπράτησης.
Το μελετώμενο έργο ευρίσκεται στην περιοχή της Νεάπολης εντός των ορίων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης του Βόλου.

Ο νέος καταθλιπτικός αγωγός ξεκινά από το Κεντρικό αντλιοστάσιο που ευρίσκεται στη συμβολή της οδού Λαρίσης με τη Λεωφόρο Αθηνών, κινείται επί της Λ. Αθηνών και στη συνέχεια επί της οδού που οδηγεί στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων, καταλήγοντας στο φρεάτιο εισόδου αυτών.
Το υφιστάμενο αντλιοστάσιο (χ.θ. 2005,65 χάραξης νέου αγωγού) λειτουργεί με τέσσερις αντλίες οι οποίες καταθλίβουν τα λύματα σε ένα συλλεκτήριο αγωγό διατομής Φ600 χλστ., από τον οποίο ξεκινά ο υφιστάμενος καταθλιπτικός αγωγός Φ700.
Ο νέος αγωγός θα ξεκινά από το αντλιοστάσιο, αφού θα συνδεθεί με τον συλλεκτήριο αγωγό με κατάλληλο ειδικό τεμάχιο (χυτοσίδηρο Τ με φλάντζες, διαστάσεων 600 Χ 600 χλστ.) και στη συνέχεια με ειδικό τεμάχιο (συστολή με φλάντζες) θα γίνει συναρμογή από τη διάμετρο των 600 χλστ. στη διάμετρο των 800 χλστ. η οποία προβλέπεται για τον νέο αγωγό.
Μεταξύ των δύο αγωγών προβλέπεται επί του συλλεκτήριου αγωγού και ηλεκτροκίνητη μαχαιρωτή δικλίδα πεταλούδας Φ600 πίεσης λειτουργίας 10 ατμοσφαιρών για απομόνωση των δύο αγωγών.
Η χάραξη του νέου αγωγού κατάντη του αντλιοστασίου προβλέπεται εντός του προαυλίου, στην πλευρά παράλληλα της οδού Αλαμάνας και πίσω από το φρεάτιο εισόδου στο οποίο καταλήγουν οι υφιστάμενοι συλλεκτήρες ακαθάρτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το