Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Δολιοφθορά στο υδραγωγείο Μακρινίτσας

Η ΔΕΥΑΜΒ καταγγέλλει ότι για πολλοστή φορά το υδραγωγείο της Μακρινίτσας, “έπεσε θύμα” δολιοφθορών, από αγρότες ή αγρότη κάτοικο Μακρινίτσας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της “Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες δύο φορές, απόφραξαν το φρεάτιο φόρτισης της δεξαμενής κεφαλής του υδραγωγείου της Μακρινίτσας, ώστε να υπερχειλίζει και να αρδεύουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα υδροδότησης στον οικισμό και μάλιστα σε ημέρες όπου η Μακρινίτσα ήταν πλήρης επισκεπτών. Η ΔΕΥΑΜΒ, προχώρησε σε μία σειρά έργων, ώστε το φρεάτιο φόρτισης και η ίδια η δεξαμενή να ασφαλιστούν έναντι κακόβουλων πράξεων.
Μετά από αυτό (την εκτέλεση των έργων), οι δολιοφθορείς κατέστρεψαν τον αγωγό μεταφοράς πηγαίων νερών από την πηγή Καρβουνιάρικα, εκθέτοντας εκ νέου τον οικισμό σε κίνδυνο λειψυδρίας. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, έκοψαν τον αγωγό με αλυσοπρίονο και στη συνέχεια κατασκεύασαν χωμάτινο αυλάκι ώστε να αρδεύουν”.
Η ΔΕΥΑΜΒ θα καταφύγει στη δικαιοσύνη, με σκοπό την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, οι οποίοι για ιδιωτικά οφέλη προχωρούν σε καταστροφή δημόσιας περιουσίας, σε κλοπή δημόσιου αγαθού και σε δημιουργία κινδύνων για τη δημόσια υγεία καθώς αποστερούν από τους πολίτες της Μακρινίτσας το νερό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το