Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Διαγωνισμός 600.000 ευρώ για την επέκταση του δικτύου ύδρευσης

Ανοιχτό διαγωνισμό θα προκηρύξει η ΔΕΥΑΜΒ για την επέκταση του δικτύου ύδρευσης και την κατασκευή νέων παροχών προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης εγκρίθηκε η μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης και οι όροι για τη διακήρυξη του έργου, ο διαγωνισμός του οποίου θα γίνει μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων συμβάσεων με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από πόρους της ΔΕΥΑΜΒ. Αντικείμενο είναι η επέκταση του δικτύου ύδρευσης και η κατασκευή νέων παροχών σε διάφορες θέσεις του Δήμου Βόλου, για την εξυπηρέτηση σχετικών αιτημάτων καταναλωτών. Η επέκταση του δικτύου θα γίνει σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη «αναθεώρηση τμημάτων της οριστικής μελέτης εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ» που εκπονήθηκε από συμπράττοντα γραφεία μελετών.

Ακόμη το Δ.Σ. ενέκρινε την ανάδειξη του οικονομικού φορέα «ΣΠ ΤΣΙΡΝΟΒΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε» ως προσωρινό μειοδότη για το έργο της συντήρησης εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ. Ο οικονομικός φορέας πρόσφερε μέση έκπτωση 53,42%.

Διαγωνισμός και για τον καθαρισμό των κτιρίων της ΔΕΥΑΜΒ
Aπό το Δ.Σ. εγκρίθηκαν επίσης οι τεχνικές προδιαγραφές και οι όροι διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για τον καθαρισμό των χώρων της ΔΕΥΑΜΒ, προϋπολογισμού 34.000 ευρώ. Η υπηρεσία θα αφορά διάστημα ενός έτους και ο διαγωνισμός αφορά τον καθαρισμό των κτιρίων όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ: το κεντρικό κτίριο στην οδό Κωνσταντά, τις εγκαταστάσεις Χατζηαργύρη (τέρμα Κουντουριώτου, τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Σαρακηνού και των αντλιοστασίων, τους θαλάμους δεξαμενών και τα αντλιοστάσια ύδρευσης, τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στη Μπουρμπουλήθρα και τρεις αυτόνομους χώρου στο ισόγειο χώρο του «Δράγνειου» δημοτικού κτιρίου του Δήμου Βόλου στη Νέα Αγχίαλο που χρησιμοποιούνται ως γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ.
Τέλος, αποφασίστηκε η πρόσβαση της ΔΕΥΑΜΒ στην υπηρεσία ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας προκειμένου η επιχείρηση να έχει τη δυνατότητα τραπεζικών συναλλαγών μέσω internet banking.

Δικαστικοί χειρισμοί για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ τέθηκε προς έγκριση η ανάθεση δικαστικών χειρισμών και η αμοιβή των νομικών συμβούλων για υποθέσεις της Επιχείρησης.
Μεταξύ των νομικών ενεργειών που προγραμματίζονται είναι η συγκέντρωση εγγράφων, μελέτη φακέλου, κατάθεση προτάσεων και παράσταση της ΔΕΥΑΜΒ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της «ΕΡΓ.ΗΛ. Α.Τ.Ε.» για τη συζήτηση ανακοπής στις 9 Φεβρουαρίου. Επίσης, στις 18 Φεβρουαρίου, η ΔΕΥΑΜΒ θα παραστεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου κατά της ΕΡΓΗΛ για τη συζήτηση ανακοπής απόφασης κατασχέσεων . Επίσης, δόθηκε εντολή σε δικηγόρο του Βόλου για τη συγκέντρωση εγγράφων και τον προσδιορισμό αιτήσεως αναιρέσεως της ΔΕΥΑΜΒ ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά της ΕΡΓΗΛ και κατά της υπ. Αριθμόν 457/2020 οριστικής απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Λάρισας για την δικαίωση της ιδιωτικής εταιρείας στη διαμάχη με τη ΔΕΥΑΜΒ .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το