Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Τα νιτρικά σε Φυτόκο και Μελισσάτικα είναι κάτω από το όριο

Δειγματοληψίες σε τρεις περιοχές, στα Μελισσάτικα, το Φυτόκο και τα Παλιά, πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΜΒ για να διαπιστώσει την υπέρβαση νικρικών στο νερό.
Σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης παρουσίασε τις μετρήσεις που έγιναν στις περιοχές αυτές παρουσία και της προϊσταμένης του εργαστηρίου της Επιχείρησης Νίκη Μαυροκεφαλίδου.
Ο Απ. Γαλάτης αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και πρόσθεσε πως είναι παράνομο και ανήλικο η Διεύθυνση να δημοσιοποιεί τα στοιχεία , χωρίς να έχει κάνει επανέλεγχο και χωρίς να τα έχει κοινοποιήσει στη ΔΕΥΑΜΒ. Ανέφερε επίσης πως ο κόσμος δεν έχει να φοβάται τίποτα από το νερό.
Η κ. Μαυροκεφαλίδου ανέφερε πως οι μετρήσεις που έγιναν από τη ΔΕΥΑΜΒ στα σημεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και στα δικά της σημεία, δεν δείχνουν επιβάρυνση με νιτρικά καθώς τα αποτελέσματα δεν ξεπερνούν το όριο των 50.
Οι δειγματοληψίες έγιναν από τη ΔΕΥΑΜΒ στις 17 και 23 Ιανουαρίου και ο επανέλεγχος στις 26 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την ίδια τα αποτελέσματα είναι μεταξύ 35-42 με όριο το 50 και εξήγησε πως το ποσοστό των νιτρικών μπορεί να είναι διαφορετικό ανά ημέρα ανάλογα με το αν περιέχεται πηγαίο νερό ή νερό από γεωτρήσεις.
Από πλευράς του ο Απ. Γαλάτης σημείωσε πως είναι ανυπόστατα τα δημοσιεύματα, και πως αν έγιναν με δόλο είναι ανήθικο και παράνομο. Αναφερόμενος στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας είπε πως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου δεν πρέπει να κάνει πολιτική με την υγεία των πολιτών, να ασχοληθεί με τον όρκο που έδωσε και πως δεν είχε ενημερωθεί επίσημα από τη ΔΕΥΑΜΒ ενώ άσκησε κριτική και στις δημοτικές ομάδες που πήραν θέση για το θέμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το