Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: «Πονοκέφαλος» οι αποζημιώσεις για υπόλοιπα αδειών σε εργαζομένους

DSC03001

Σημαντικά ποσά σε εργαζόμενους που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης καλείται να δώσει η ΔΕΥΑΜΒ ως αποζημιώσεις για υπόλοιπα αδειών του τρέχοντος έτους ή προηγούμενων ετών. Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. με αφορμή τη λήψη απόφασης για την αποζημίωση του υπολοίπου κανονικής άδειας έτους 2015 σε υπάλληλο.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Γαργάλας σημείωσε ότι το θέμα είναι σοβαρό καθώς οι εργαζόμενοι των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ έχουν μεγάλα υπόλοιπα αδειών στις «πλάτες» τους. Ο νομικός σύμβουλος της Επιχείρησης Αντώνης Ξηρός ενημέρωσε ότι η υπηρεσία δέχεται συνεχή αιτήματα αποζημίωσης αδειών προηγούμενων ετών και πρόσθεσε πως υπάρχει ασάφεια με τις αποζημιώσεις.
«Οι αποφάσεις του συμβουλίου παραπέμπουν στον κώδικα υπαλλήλων ΟΤΑ αλλά η ΔΕΥΑΜΒ είναι επιχείρηση Ειδικού Σκοπού και όχι ΟΤΑ, οπότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του εργατικού δικαίου», δήλωσε ο κ. Ξηρός και συμπλήρωσε ότι το ελεγκτικό συνέδριο αποφάσισε τα υπόλοιπα αδειών να μεταφέρονται στο επόμενο έτος. Όμως, σύμφωνα με τον κ. Ξηρό, η άδεια που δεν λαμβάνεται, δεν μπορεί να μεταφερθεί, ούτε να αποζημιωθεί.
Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, το νομικό τμήμα να γνωμοδοτήσει για τις άδειες των υπαλλήλων που δεν έχουν ληφθεί στο έτος που έπρεπε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το