Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Κατά πλειοψηφία τα τέλη άρδευσης – Δεν αποκλείονται αλλαγές με την θέσπιση του περιβαλλοντικού τέλους

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ τα τέλη και τα δικαιώματα άρδευσης για το έτος 2017. Το θέμα καταψήφισε ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Α. Σαββάκης εξήγησε ότι η ψήφιση των τελών θα επανέλθει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στην περίπτωση που ανακοινωθεί από το Υπουργείο το περιβαλλοντικό τέλος, γεγονός που θα αλλάξει τον τρόπο τιμολόγησης.

«Η συμμόρφωση, αν υπάρξει περιβαλλοντικό τέλος, θα αφορά όλη τη χώρα. Γιατί πρέπει να το αναφέρουμε από τώρα;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς και τόνισε πως η παράμετρος για το περιβαλλοντικό τέλος δεν έπρεπε να τεθεί στην απόφαση. «Αν έρθει, θα δούμε τι μας επιφυλάσσουν τα μνημόνια. Θα είναι καινούργιο “φασόλι” για την κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά και καταψήφισε τον καθορισμό των τελών.

Υπενθυμίζεται ότι το περιβαλλοντικό τέλος, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, δηλαδή θα χρηματοδοτεί έργα εξοικονόμησης και διαχείρισης υδάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το