Τοπικά

Με δεσμούς στο Βόλο ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Καπέλιος

Με δεσμούς στο Βόλο είναι ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Καπέλιος, που αντικατέστησε τον μέχρι πρότινος επικεφαλής του Σώματος Γιάννη Καρατζιά.

Ο αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος έχει αδερφό τον Γιάννη Καπέλιο, αντιστράτηγο ε.α. της Αεροπορίας Στρατού, πτυχιούχο Νομικής, που ζει στο Βόλο, ενώ και ο ίδιος είχε κάνει ένα «πέρασμα» από την περιοχή τη διετία 1978-79, όταν ήταν μαθητής Λυκείου, καθώς είχε φοιτήσει στο Λύκειο Αρρένων Ν. Ιωνίας. Εκείνη την εποχή ο αδερφός του Γιάννης υπηρετούσε ως αξιωματικός στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο και είχε φιλοξενήσει τον Βασίλη, για να πάει σχολείο στο Βόλο.

 
Μάλιστα έρχεται τακτικά στο Βόλο και επισκέπτεται τον αδερφό του. Ο αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος είναι ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Η επιλογή στο πρόσωπό του ήρθε μετά την αιφνίδια παραίτηση του μέχρι πρότινος αρχηγού Γιάννη Καρατζιά, έπειτα από τη «σύγκρουση» του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκα με αφορμή το νέο βαθμολόγιο και τις οφειλές των 8 εκατ. ευρώ του Σώματος στην εταιρεία μίσθωσης και συντήρησης πτητικών μέσων.
Ο κ. Καπέλιος ήταν υπαρχηγός Υποστήριξης Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ μετά την ανέλιξή του στην αρχηγία του, δεν αναμένονται έκτακτες κρίσεις αλλά αναπλήρωση των κενών θέσεων από τους αξιωματικούς που ακολουθούν.

 
Ο αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, γεννήθηκε το 1961 στο Κοπανάκι Μεσσηνίας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987, ενώ το 1992 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Επιμόρφωσης του Π.Σ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του έως σήμερα, υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες ανά τη Ελλάδα όπως ως Διοικητής των Π.Υ. Μεγαλόπολης, Γαργαλιάνων και Καλαμάτας. Επίσης υπηρέτησε στην Π.Υ. Χίου, Τριπόλεως και στο Π.Κ. Μελιγαλά ως Προϊστάμενος Κλιμακίου.
Το 2012 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Προϊσταμένου Κλάδου Επιχειρήσεων στο Α.Π.Σ. ενώ το 2014 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΣΚΕ-199 ΣΕΚΥΠΣ).

 
Επιπλέον είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στο ΙΝ.ΕΠ. – Τομέα Χωρ. & Περιβάλλοντος Σχεδιασμού «Προστασία Δασών» και του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. «Νέες Βασικές Δεξιότητες με Ψηφιακή Τεχνολογία» Παράλληλα έχει λάβει Πιστοποιήσεις από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. στις κατηγορίες Οικονομολόγων, Διοικητικών Στελεχών Δημοσίου Τομέα και Επιθεωρητών κτιρίων πυρασφαλείας, ενώ έχει διδακτική δραστηριότητα ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, αλλά και ως Εκπαιδευτικός Συνεργάτης σε Ι.Ε.Κ. και Κ.Ε.Κ.

 
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Πυροσβεστικό Σώμα, προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται από το βαθμό του. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, έναν φοιτητή στο Πολυτεχνείο Πάτρας και μια μαθήτρια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το