Τοπικά

Δέσμευση Μ. Μιτζικού για σύσταση Γραφείου Συμπαραστάτη του Αγρότη στο Νότιο Πήλιο

Στη σύσταση Γραφείου Συμπαραστάτη του αγρότη θα προχωρήσει άμεσα ως νέα Δημοτική Αρχή η παράταξη «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Μιτζικό. «Είμαστε αγροτική περιοχή και οφείλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα» τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Στην ουσία το Γραφείο θα λειτουργεί με στόχο την παροχή συμβουλευτικής στους αγρότες σχετικά με θέματα, που αφορούν τις καλλιέργειες, την αύξηση της παραγωγής, τα αγροτικά εφόδια, ακόμη και για εξαγωγές σε συνεργασία με τον τοπικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου- Βορείων Σποράδων και τον άλλο Αγροτικό Συνεταιρισμό Νοτίου Πηλίου.

Παράλληλα το Γραφείο Συμπαραστάτη του αγρότη σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων, ημερίδων και συνεδρίων, με αναφορά στον πρωτογενή τομέα, ώστε να υπάρχει έμπρακτη στήριξη στον αγροτικό κόσμο της περιοχής.
Μεταξύ άλλων, θα μεριμνά για την ανάπτυξη, προστασία, εκτίμηση και παρακολούθηση της φυτικής παραγωγής, θα προωθεί προγράμματα εγκατάστασης νέων αγροτών και θα μεριμνά για τη σύνδεση αγροτικής παραγωγής και τουριστικής ανάπτυξης, θα εκτιμά και θα παρακολουθεί τη γεωργική παραγωγή, τις απολαμβανόμενες από τους παραγωγούς τιμές γεωργικών προϊόντων και την πορεία των αγορών των γεωργικών προϊόντων και μεριμνά για τη λήψη αντιπροσωπευτικών τιμών προϊόντων, θα καταγράφει τις ανάγκες σε υποδομές και θα προτείνει στον Δήμο την υλοποίησή τους, όπως για παράδειγμα αυτές που σχετίζονται με την αγροτική οδοποιία, τη βελτίωση εγκαταστάσεων και αρδευτικά έργα.

Επίσης, θα συνεργάζεται με ιδρύματα έρευνας της αγροτικής παραγωγής, θα ενημερώνει τον αγροτικό πληθυσμό για τις βελτιωμένες μεθόδους παραγωγής και οργάνωσης των εκμεταλλεύσεων για την αντιμετώπιση τεχνικών, οικονομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων, στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και θα μεριμνά για την ευρύτερη διάδοση στον αγροτικό κόσμο, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, γνώσεων για την εφαρμογή βελτιωμένων μεθόδων καλλιέργειας.

«Θέλουμε να δώσουμε ουσιαστική στήριξη στους παραγωγούς του Νοτίου Πηλίου με έμφαση στην καλλιέργεια της ελιάς, αλλά και σε κάθε αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα. Οι αγρότες μας έχουν δικαίωμα να βρίσκεται δίπλα τους ως συμπαραστάτης ο Δήμος και όχι να έχουν μια Δημοτική Αρχή που αδιαφορεί, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής καθώς και η διατήρηση του γεωργικού πληθυσμού στις εστίες του, με την παροχή τεχνικής βοήθειας για την εφαρμογή βελτιωμένων μεθόδων εργασίας, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων και τη μείωση κόστους παραγωγής τους» επισημαίνει ο κ. Μιτζικός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το