Τοπικά

Δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας για ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Οι προοπτικές του Νοσοκομείου Βόλου αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και ώρα 17.00  στο Υπουργείο Υγείας, με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό, την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Α. Παπανάτσιου, την Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη, τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Μ. Μπαλή, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Α. Μεικόπουλο, τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Ν. Αντωνίου, την Υποδιοικήτρια κ. Β. Ζαζά και τον Διοικητή του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» κ. Μ. Δραμητινό.

Συζητήθηκε εκτενώς η πορεία των έργων ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2017-2018, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και ο σχεδιασμός είναι να υλοποιηθούν όλα μέσα στο 2019.

Επίσης συζητήθηκε η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό στο Νοσοκομείου Βόλου και ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη προκήρυξη την άνοιξη 2019 για μόνιμο προσωπικό το Γ.Ν. Βόλου θα πάρει τουλάχιστον τέσσερις μόνιμους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ, (2 θέσεις ειδικότητας Παθολογίας, 1 θέση Επεμβατικής Καρδιολογίας (για τον Στεφανιογράφο) και 1 θέση Ακτινοδιαγνωστικής (για τον Μαγνητικό Τομογράφο), καθώς και δέκα τουλάχιστον μόνιμες θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού για την στελέχωση των νέων δομών.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των προκηρύξεων, οποιαδήποτε ανάγκη σε Νοσηλευτικό προσωπικό, θα ενισχυθεί με επικουρικό προσωπικό, του οποίου το κόστος μισθοδοσίας θα καλυφθεί στην επόμενη αύξηση του προϋπολογισμού, από πιστώσεις του Υπουργείου Υγείας ή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας., αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το