Τοπικά

Δεσμεύσεις για την πληρωμή των κοινοτικών ενισχύσεων ανέλαβε από τον Βόλο ο υπουργός Βαγ. Αποστόλου

Δέσμευση πως από 1η Νοεμβρίου θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι προκαταβολές των κοινοτικών ενισχύσεων που θα φτάνουν το 70%, ανέλαβε από τον Βόλο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου που παρακολούθησε σήμερα τις εργασίες του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας που διεξάγεται στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αποστόλου το μεσημέρι συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. «Στις 31 Οκτωβρίου θα δώσουμε στη δημοσιότητα τη σχετική απόφαση και από 1ης Νοεμβρίου θα κατατίθενται στους λογαριασμούς προκαταβολές που θα φθάνουν το 70% της βασικής ενίσχυσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε πως το σύνολο των ενισχύσεων φθάνει τις 900.000 ευρώ. Αναφορικά με τις εκκρεμότητες προηγούμενων χρόνων δήλωσε πως θα γίνει προσπάθεια να πληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου. «Επιδίωξη μας είναι από αυτή τη χρονιά να μπούμε σε κανονική διαδικασία πληρωμών και να κάνουμε ρεκόρ πληρωμών, ξεπερνώντας τα 4 δις» είπε ο κ. Αποστόλου.

Για το αγροτικό πετρέλαιο

Ο κ. Αποστόλου δήλωσε πως «Έχουμε υπογράψει πρόσφατα κοινή υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία δεσμευόμαστε να επιστραφεί άμεσα το πετρέλαιο που χρωστάμε. Θέλω να πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που έχει ένα υπόλοιπο περίπου 1,7 δις, θα πάρουμε τα συγκεκριμένα χρήματα, οπότε θα ανοίξει ο δρόμος για τις πληρωμές».

Για την εξισωτική

«Μέχρι τέλος του χρόνου, περίπου 140 εκ. που αφορούν εξισωτική του 2016, θα πληρωθούν στους δικαιούχους» δήλωσε ο κ. Αποστόλου και ανέφερε πως το μεγάλο ζήτημα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα. Τα τρόφιμα που είναι ο πρωταθλητής στις εξαγωγές.

«Και μόνο αυτό αν το συνδέσουμε με την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος αλλά και των εξαγωγών, σημαίνει ότι ο αγροτικός χώρος έχει τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες, παρά την κρίση, τις συνέπειες της οποίας έχει υποστεί και αυτός, στέκεται όρθιος και μάλιστα δείχνει ότι έχει και δυνατότητες. Αυτό είναι, ουσιαστικά, το μεγάλο βάρος που εμείς αναλαμβάνουμε από δω και πέρα» είπε ο ίδιος.

Για την οικονομία

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε πως βασικός  στόχος είναι η αντιμετώπιση του χρέους. «Η βιωσιμότητα του χρέους είναι συνυφασμένη με τη δυνατότητα της χώρας να μπει σε περίοδο ανάπτυξης που σημαίνει ότι θα μπορούμε πλέον να αντιμετωπίσουμε όλα τα ζητήματα με βάση αυτά που κάποτε υποσχεθήκαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Το συνέδριο

Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας θα συνεχιστεί και αύριο στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των σύγχρονων ζητημάτων της αγροτικής παραγωγής, η ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και απόψεων και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτελέσουν το υπόβαθρο για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για την πρωτογενή μας παραγωγή.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βρήκαν φίδι δύο μέτρων σε ντουζιέρα σε σπίτι στο Πανόραμα

Πανικό προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη η θέα του φιδιού που βρέθηκε σε σπίτι στο Πανόραμα. Πώς…

29 Μαΐου 2024

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 53χρονο

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή άσκησε ο εισαγγελέας στον 53χρονο. Που έλαβε και ζήτησε…

29 Μαΐου 2024

Δίπλα στο σπίτι του συνελήφθη κρατούμενος που δραπέτευσε από νοσοκομείο

Κρυμμένος σε ένα άλσος στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε μετά από ανθρωποκυνηγητό που κράτησε σχεδόν 39 ώρες…

29 Μαΐου 2024

Συμβολικός αγώνας δρόμου στην παραλία του Βόλου αφιερωμένος στα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 , η Ένωση Ποντίων νομού Μαγνησίας στο πλαίσιο εκδηλώσεων Μνήμης…

29 Μαΐου 2024

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Μόνο υποσχέσεις για την επαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων με την ηπειρωτική Ελλάδα»

Σε νέα κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχετικά με τα…

29 Μαΐου 2024

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε μπαλόνια με σκουπίδια και περιττώματα ζώων στη Νότια Κορέα

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση προχώρησε η Βόρεια Κορέα, που έστειλε στη Νότια Κορέα μπαλόνια…

29 Μαΐου 2024