Κόσμος

Δέσμευση Ομπάμα για πιο δίκαιο και ισότιμο μεταναστευτικό σύστημα

ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του τα σχέδια του για τη μεταρρύθμιση του «κατακερματισμένου» όπως το χαρακτήρισε, συστήματος μετανάστευσης των Ηνωμένων Πολιτειών και προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να περάσουν τις ευρύτερες μεταρρυθμίσεις για τα εκατομμύρια των παράνομων μεταναστών που ζουν στη χώρα.«Σήμερα, το σύστημα μετανάστευσης που διαθέτουμε είναι κατακερματισμένο και όλοι το γνωρίζουν αυτό», είπε ο Ομπάμα, ανακοινώνοντας τους όρους που θα ισχύουν και θα επιτρέψουν σε εκατομμύρια μεταναστών χωρίς τα απαραίτητα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα να αποφύγουν την απέλαση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ένα «πιο δίκαιο και ισορροπημένο» σύστημα μετανάστευσης με μια σειρά μέτρων που προβλέπουν την προσωρινή νομιμοποίηση των περίπου πέντε εκατομμυρίων μη νόμιμων μεταναστών που ζουν υπό την απειλή της απέλασης.

«Μια συνολική αμνηστία θα ήταν άδικη. Αλλά και οι μαζικές απελάσεις θα είναι αδύνατες και σε αντίθεση με τη φύση μας» ανέφερε ο Ομπάμα. «Είμαστε και θα είμαστε πάντα ένα έθνος μεταναστών», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και απευθυνόμενος στα εκατομμύρια των μεταναστών χωρίς τα νόμιμα έγγραφα ανέφερε: «Μπορείτε να βγείτε από τις σκιές και να πάτε δεξιά προς τη νόμιμη οδό».

Πηγή:www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το