Τοπικά

Δένδρο έπεσε στο δρόμο μέσα στην Τσαγκαράδα

Καταπτώσεις, μεταφορά φερτών υλών, βούλωμα φρεατίων αλλά και μια πτώση δένδρου στο κεντρικό οδικό δίκτυο εντός της Τσαγκαράδας, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής κακοκαιρίας στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου.
Από πολύ νωρίς το πρωί μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούσαν για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσε η πολύ δυνατή βροχή που έπεσε ιδίως από τις 9 το πρωί και μετά.
Ειδικά στο κομμάτι του οδικού δικτύου Χάνια-Κισσός χείμαρροι νερού έτρεχαν ορμητικά, με αποτέλεσμα οι οδηγοί που κινούνταν εκείνη την ώρα στο δρόμο να επιλέξουν την ολιγόλεπτη στάση φοβούμενοι τα χειρότερα. Μεγάλη ήταν η ορμή των νερών στο ύψος του Χιονοδρομικού, όπου το χώμα που μετέφεραν, άφησε πίσω του, μόλις σταμάτησε η βροχόπτωση, λάσπη πάχους πέντε εκατοστών.

Στην Τσαγκαράδα σημειώθηκε πτώση ενός δένδρου μέσα στον κεντρικό δρόμο και μέχρι να απομακρυνθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε.
Για το θέμα ο αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος ανέφερε πως «υπάρχει πρόβλημα με τα δένδρα που έχουν πάρει κλίση, αλλά εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε, γιατί ανήκουν σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες. Εμείς αποστείλαμε ειδοποιήσεις στους ιδιώτες να τα φροντίζουν και να παρέμβουν, όπου χρειάζεται στα δένδρα, αλλά φαίνεται πως υπάρχει αδιαφορία».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «πρόβλημα υπάρχει και με την καθαριότητα των φρεατίων που ανήκουν σε ράμπες σπιτιών και για τις οποίες υπεύθυνοι είναι οι ιδιώτες που τις κατασκεύασαν. Με τη νεροποντή πολλά φρεάτια βούλωσαν, γιατί δεν ήταν καθαρισμένα και το νερό έφευγε στο οδόστρωμα».
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως «από την νεροποντή που εκδηλώθηκε πιο έντονα από τις 9 το πρωί και μετά στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, εκδηλώθηκαν καταπτώσεις κλαδιών, ενώ τα νερά μετέφεραν φύλλα, ξύλα και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα του οδικού δικτύου. Όλη την ημέρα ο μηχανισμός του δήμου βρισκόταν επί ποδός για την καθαριότητα των δρόμων και δεν αιφνιδιαστήκαμε από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, αφού γνωρίζαμε για την έλευσή τους και είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα».

Καλή για τα μήλα και τα κάστανα

Πάντως για τα μήλα και τα κάστανα των οποίων η συγκομιδή ξεκινά μέσα στον Σεπτέμβριο η βροχόπτωση ήταν πολύ καλή, καθώς είχε προηγηθεί μεγάλο διάστημα ξηρασίας και οι παραγωγοί είχαν απογοητευτεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το