Αθλητισμός

Δεν βρήκε αντίδοτο για την Τσουμπάνου… Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 80-71 από τον Σπάρτακο στον τελικό κορασίδων

«Λύγισε» στον τελικό του Πανθεσσαλικού Πρωταθλήματος μπάσκετ κορασίδων ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκες» είχαν πολύ καλή απόδοση, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν αντίδοτο στο μαρκάρισμα της καταπληκτικής Βασιλικής Τσουμπάνου, που με 39 πόντους οδήγησε τον Σπάρτακο στην κατάκτηση του τίτλου με 80-71.
Όπως μαρτυρά και το τελικό αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες απέδωσαν ωραίο μπάσκετ, όπου οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο. Η αναμέτρηση, που διεξήχθη στο κλειστό των Φαρσάλων, είχε συναρπαστική εξέλιξη στη μεγαλύτερη διάρκειά της.
Οι παίκτριες της Ελένης Παπαθανασίου και του Κώστα Δέρβου προηγήθηκαν με +4 στην πρώτη περίοδο, αλλά οι Λαρισαίες προσπέρασαν με 17-15 στο 10’ και με 39-36 στο 20’.
Μεγάλη «μάχη» έγινε και στο δεύτερο μέρος. Οι δύο «μονομάχοι» συμβάδιζαν στο σκορ, αλλά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο Σπάρτακος «έχτισε» διαφορά επτά πόντων (57-50 στο 30’). Η βολιώτικη ομάδα προσπάθησε να περιορίσει την Τσουμπάνου, η οποία όμως ήταν ασταμάτητη και με δικές της προσωπικές ενέργειες ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του λαρισαϊκού συγκροτήματος με 80-71.
Πάντως πέρα από την Τσουμπάνου, εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν για τον Ολυμπιακό η Σιουμουρέκη και η Κανελλοπούλου που πέτυχαν 25 και 22 πόντους αντίστοιχα.
Την απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλίων στην πρωταθλήτρια ομάδα έκαναν ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΦΙΜΠΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Νέων της FIBA Europe αλλά και αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Άρης Ζώης και η υπεύθυνη του γυναικείου μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ Ευγενία Φραγκούλη.
Δεκάλεπτα: 17-15, 39-36, 57-50, 80-71.
Διαιτητές: Μαραμής, Μπουγλός Π.
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (Βαρδακούλης-Φλώρος): Αγριόγηδου 6, Δημητριάδου, Ευαγγελοπούλου 2, Νταϊάκη 10 (1), Αναστασιάδη 7 (1), Δράμη, Γουλούλη 2, Παρασκευαίδη 2, Καλέτσιου 12, Ολυμπίου, Κωτούλα, Τσουμπάνου 39.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Παπαθανασίου-Δέρβος): Γκρίνια 9, Δίπλα 4, Χαβδούλα, Κανελλοπούλου 22 (2), Σιουμουρέκη 25, Παρασχάκη 11 (1), Γκέτσιου, Κωστοπούλου, Μαντζιάρα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιρλανδία: Είπαν «ναι» στη συντήρηση – Απέρριψαν τις αλλαγές για τον ορισμό της οικογένειας και τον ρόλο της γυναίκας στο σπίτι

Οι συμμετέχοντες σε δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) στην Ιρλανδία ψήφισαν…

10 Μαρτίου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ομοφοβική επίθεση στα τρανς άτομα – Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν κι αναρχικοί τους κυνήγησαν

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με αφορμή τη χθεσινοβραδινή…

10 Μαρτίου 2024

Άγνωστοι γιούχαραν τον Κασσελάκη και χτύπησαν αστυνομικό

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.…

10 Μαρτίου 2024

Σφοδρές βροχοπτώσεις στη Γαλλία: Τετραμελής οικογένεια παρασύρθηκε από χειμάρρους – Επτά αγνοούμενοι

Επτά άνθρωποι αγνοούνται στη νοτιοανατολική Γαλλία, μεταξύ αυτών δύο παιδιά της ίδιας οικογένειας, οι περισσότεροι…

10 Μαρτίου 2024

Καθυστέρησε πτήση γιατί πέταξε κέρματα στον κινητήρα

Πτήση στην Κίνα καθυστέρησε περισσότερο από τέσσερις ώρες την Τετάρτη, όταν ένας επιβάτης πέταξε κέρματα…

10 Μαρτίου 2024

Sophia: Το ρομπότ μίλησε για πρώτη φορά ελληνικά σε συνέδριο στη Ναύπακτο

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν όσοι παρακολούθησαν το συνέδριο με θέμα Artificial Intelligence & Ethic καθώς…

10 Μαρτίου 2024