Αθλητισμός

Δεν θέλει να παίξει Πέμπτη η Νίκη – Έστειλε υπόμνημα στην ΕΠΟ για τον αγώνα με Διγενή

Την ερχόμενη Πέμπτη όρισε τον αγώνα με τον Διγενή Νεοχωρίου η ΕΠΟ, κάτι που δεν επιθυμεί η Νίκη. Οι «κυανόλευκοι» απέστειλαν υπόμνημα τονίζοντας ότι ως γηπεδούχοι θέλουν η αναμέτρηση να γίνει το Σάββατο.
Θέμα έχει προκύψει με την ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης της Νίκης κόντρα στον Διγενή Νεοχωρίου για την 25η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Η ΕΠΟ όρισε το παιχνίδι την ερχόμενη Πέμπτη επειδή το συγκρότημα της Λάρισας την Κυριακή 25 Μαρτίου θα αναμετρηθεί στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΛ.
Ωστόσο για κάτι τέτοιο δεν ρωτήθηκε η Νίκη, όπως έπρεπε να γίνει, καθώς είναι γηπεδούχος και ασφαλώς έχει τον πρώτο λόγο για το πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Η Διοικούσα Επιτροπή απέστειλε υπόμνημα στην ομοσπονδία με την οποία εκφράζει τη διαφωνία της με τον ορισμό του αγώνα την Πέμπτη και επισημαίνει ότι επιθυμία της είναι το ματς να γίνει το Σάββατο 24 Μαρτίου, όπως και τα υπόλοιπα της αγωνιστικής.
Η Νίκη περιμένει άμεσα την απάντηση της ΕΠΟ (πιθανότατα σήμερα), προκειμένου να ξέρει πότε θα παίξει και ελπίζει να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημά της, αφού έχει πολλά συνεχόμενα παιχνίδια το τελευταίο διάστημα.

Άνετο πέρασμα από το Καρπενήσι
Το παραμικρό πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Νίκη στο Καρπενήσι. Το Βελούχι αποδείχθηκε πολύ χαμηλό εμπόδιο για το συγκρότημα των Στέφανου Ξηροφώτου και Φάντζιο Μπούις, που επιβλήθηκε άνετα με 5-0.
Ασφαλώς το τελικό σκορ αποδεικνύει τη μορφή του αγώνα και τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες. Οι «κυανόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι από την αρχή και ήδη στα πρώτα 31 λεπτά προηγούνταν με 0-4.
Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην τεχνική ηγεσία να ξεκουράσει βασικούς ποδοσφαιριστές στο δεύτερο ημίχρονο. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ήδη είχε πραγματοποιήσει και τις τέσσερις αλλαγές δίνοντας «ανάσες» στους Χρήστο Τζιώρα, Γιώργο Ιορδανίδη, Μάνο Γενιτσαρίδη και Άντον Ντόλγκι.
Επίσης αυτό που άρεσε ήταν ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα, καθώς τα πέντε τέρματα πέτυχαν ισάριθμοι ποδοσφαιριστές. Το σκορ άνοιξε στο 10’ ο Χρήστος Τζιώρας για να ακολουθήσουν τα γκολ των Σέναντ Μπάιριτς (20’), Δημήτρη Τζάθα (27’) και Άντον Ντόλγκι (31’).
Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, όπως ήταν φυσιολογικό. Παρ’ όλα αυτά η βολιώτικη ομάδα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Αλέξανδρο Αναστασίου (66’), που σκόραρε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, όπως και ο Τζάθας.
Επίσης στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν ότι και τα πέντε τέρματα ήταν πολύ όμορφα τόσο σε δημιουργία, όσο και σε εκτέλεση. Το 0-5 συνοδεύτηκε και με πάρα πολύ καλή εμφάνιση από πλευράς Νίκης, που απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
ΒΕΛΟΥΧΙ: Ρεσίτης, Γεωργίου (62’ Σερπάνος), Μπόγδανος (73’ Χρυσικός), Ζαραβέλης, Χαλλής, Γιαουπλάρι (81’ Σκοπέτος), Κόλλιας, Τσιμόπουλος, Μπακαλίδης, Κακκάβας, Παχής (73’ Σακελλαρίου).
ΝΙΚΗ: Τζήμας, Γενιτσαρίδης (52’ Ζιώγας), Λάιος, Βέργος, Κοντοές, Μέτσε, Ντόλγκι (59’ Κρστιτς), Τζάθας, Μπάιριτς, Ιορδανίδης (46’ Αλ. Καρτσαμπάς), Τζιώρας (46’ Αναστασίου).

Μπούις: Εμείς το κάναμε εύκολο
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Φάντζιο Μπούις μετά την άνετη επικράτηση της Νίκης επί του Βελουχίου με 5-0 στο Καρπενήσι. Ο Βέλγος προπονητής απέδωσε την εύκολη νίκη στη σοβαρότητα που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του λέγοντας ότι αυτό έκανε την επιτυχία να έρθει ξεκούραστα.
«Ήμασταν σοβαροί από την αρχή και πετύχαμε τέσσερα όμορφα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και κάναμε την επικράτηση μας εύκολη» δήλωσε στο Evrytania Sport o Φάντζιο Μπούις για να συμπληρώσει:.
«Εμείς κυνηγάμε τη δεύτερη θέση και δεν έχει σημασία αν παίζεις με την τελευταία ομάδα, πρέπει να δείξεις σοβαρότητα και πιστεύω αυτό το πετύχαμε στο Καρπενήσι. Είμαστε ευχαριστημένοι και από την απόδοση και από την εικόνα της ομάδας».

Share
Ετικέτες: ΔιγενήςΕΠΟΝίκη

Πρόσφατα άρθρα

«Με του χορού τα βήματα στα χοροστάσια της Μικρασίας» από την Εστία «Ίωνες»

  Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ίωνες», ολοκληρώνοντας φέτος τα μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, διοργανώνει μουσικοχορευτική…

29 Μαΐου 2024

Πεζοπορία

Μέλη και φίλοι του ΕΟΣ Αλμυρού την Κυριακή 26 Μαΐου πεζοπόρησαν στα Περτουλιώτικα λιβάδια. Ξεκίνησαν…

29 Μαΐου 2024

Τοιχογραφίες με μηνύματα στο 23ο Νηπιαγωγείο Βόλου

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης του 23ου Νηπιαγωγείου Βόλου, με τίτλο «όλοι μαζί , όλοι…

29 Μαΐου 2024

«10 + Αντικείμενα και άλλες τόσες ιστορίες» με αφήγηση ιστοριών από τη γειτονιά των Παλιών

  Την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 19.30 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών…

29 Μαΐου 2024

Εκδήλωση μνήμης στο προαύλιο του Αγίου Βασιλείου Βόλου – Της συνοικίας «και κοντυλιά δεν έγραψα δίχως ν’ αναστενάξω…»

  Στον Άγιο Βασίλειο, τη μεγάλη συνοικία της πόλης, η οποία δέχτηκε ένα ακόμη κύμα…

29 Μαΐου 2024

Εντυπωσίασαν τα παιδιά του ΝΟΒΑ στο Ευρωπαϊκό Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων-Κορασίδων

Στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων-Κορασίδων και τα παιδιά…

29 Μαΐου 2024