Αθλητισμός

Δεν θέλει αναδιάρθρωση η Superleague, δεν κάνει πίσω ο Βασιλειάδης

Θεσμική συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη αποφάσισε να αιτηθεί η Superleague προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων. Οι ΠΑΕ του Συνεταιρισμού αποφάσισαν να αιτηθούν στον υπουργό να μην προχωρήσει τελικά η προαναγγελθείσα αναδιάρθρωση.

Η πρόταση της Λίγκας περιλαμβάνει τον απευθείας υποβιβασμό του τελευταίου στη βαθμολογία και τη διενέργεια μπαράζ μεταξύ του προτελευταίου και του δεύτερου της Football League αντί του απευθείας υποβιβασμού των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 16-18 και του μπαράζ μεταξύ του 15 ου και του δεύτερου της Football League.

Η πρόθεση της Superleague είναι να πραγματοποιηθεί και την επόμενη σεζόν πρωτάθλημα 16 και όχι 14 ομάδων βάσει της απόφασης (υπάρχει στην προκήρυξη του πρωταθλήματος) που είχε ληφθεί στο ξεκίνημα της σεζόν στο πλαίσιο (και) της συμφωνίας προκειμένου να βρουν τηλεοπτική στέγη στην ΕΡΤ οι επτά ΠΑΕ που δεν είχαν συμβόλαιο.

Μολονότι, ο Βασιλειάδης προωθεί από την περασμένη σεζόν το σχέδιο αναδιάρθρωσης και παρά το γεγονός ότι σχετική απόφαση έχει λάβει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, επί του παρόντος δεν έχει νομοθετηθεί ακόμη από το υπουργείο Αθλητισμού η νέα κατηγορία (Super League 2) που επί της ουσίας επρόκειτο να αποτελέσει την ενδιάμεση Λίγκα μεταξύ Superleague και Football League.

Από το περιβάλλον του υφυπουργού αθλητισμού πάντως, τονίζεται πως είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο συνάντησης αλλά το ζήτημα της αναδιάρθρωσης είναι αδιαπραγμάτευτο. «Οποια απόφαση έχει παρθεί, βρίσκεται στις προκηρύξεις και ως εκ τούτου δεν είναι προϊόν διαπραγμάτευσης» ελέχθη χαρακτηριστικά.

Μάλιστα από το υπουργείο σημειώνουν ότι βρίσκονται εν αναμονή της σχετικής επιστολή από την ΕΠΟ, ώστε να μπορέσει ο υφυπουργός να προχωρήσει στη νομοθέτηση για τη δημιουργία της νέας κατηγορίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το