Ελλάδα

«Δεν θα προβεί κανείς σε ευθανασία αβίαστα»: Τι αναφέρει για το τιγράκι η Ειδική Γραμματεία για την προστασία ζώων

Η Ειδική Γραμματεία Δημοπούλου Μάρσα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε το μικρό λευκό αιλουροειδές ήρθε σε επικοινωνία με το «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση για το τιγράκι που βρέθηκε παρατημένο σε κάδο.

Η ίδια, σημειώνει πως ζήτησε εγγράφως από τον επικεφαλής του πάρκου, τον πλήρη ιατρικό Αττικό φάκελο του ζώου και «αναμένουμε από τη διοίκηση να μας τον αποστείλει μόλις ολοκληρωθεί η μαγνητική και έχουμε πορίσματα από δύο κτηνιάτρους».

«Είμαστε σε επικοινωνία με τις Βρυξέλλες και τον οργανισμό FourPaws έτσι ώστε να αποστείλουμε τον ιατρικό φάκελο του ζώου. Το FourPaws διαθέτει καταφύγια άγριων ζώων όπου θα μπορέσει να φιλοξενηθεί το μωρό στη περίπτωση που οι κτηνίατροι στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποφανθούν για τη δυνατότητα συνέχισης της ζωής του. Δεν θα προβεί κανείς στην ευθανασία του ζώου αβίαστα και χωρίς γνωματεύσεις κτηνιάτρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, ζητήσαμε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι όσο το δυνατόν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα απ’ όπου περνούν παράνομα δεκάδες ζώα, όπως ποιμενικοί σκύλοι (τσοπανόσκυλα) από τη Βουλγαρία και κυνηγετικοί σκύλοι από την Ιταλία. Το ίδιο θα ζητηθεί και από τον Αρχηγό του λιμενικού σώματος», τονίζει.

Σημειώνεται πως ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε η ζωή του ζώου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και ανέφερε ότι έμεινε παράλυτο στα πίσω άκρα μετά από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε και στα πλαίσια της οποίας του τοποθετήθηκε μεταλλική λάμα.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο ιδιοκτήτης της 4 μηνών λευκής τίγρης είναι πιθανό να εμπλέκεται σε παράνομο εμπόριο ζώων.

Ανέφερε, ακόμα, ότι δεν το έχει δει φως του ήλιου σχεδόν ποτέ στη ζωή του και υπογράμμισε πως δεν έχει προσδόκιμο μακρού βίου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το