Τοπικά

Δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη η λαϊκή αγορά – Πορεία με αγροτικά Ι.Χ. στο κέντρο του Βόλου

Την πρώτη τους απεργιακή κινητοποίηση μετά από περίπου έξι με επτά χρόνια πραγματοποιούν μεθαύριο Τετάρτη οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές στη Μαγνησία, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Ανάπτυξης και σύμφωνα με το οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στον θεσμό.
Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα εξοβελιστούν από τις λαϊκές αγορές οι μικροί παραγωγοί και μικροπωλητές και θα έρθουν τα πολυκαταστήματα για να άρουν τις θέσεις τους.
Γι’ αυτό και κινητοποιούνται με την έναρξη να έχει καθοριστεί για μεθαύριο Τετάρτη 7 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι η λαϊκή αγορά επί της οδού Λόρδου Βύρωνος δεν θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο ούτε βέβαια θα στηθούν πάγκοι. Αντιθέτως ο παραγωγοί και οι μικροπωλητές έχουν δώσει σημείο συνάντησης γύρω στις 8 το πρωί στη συμβολή των οδών Λόρδου Βύρωνος – Μεταμορφώσεως, όπου τηρώντας τα μέτρα προστασίας θα γίνει ενημέρωση στα μέλη για τις τελευταίες εξελίξεις και ακολούθως με τα οχήματά τους κάνοντας πορεία, θα επιδώσουν ψήφισμα στην περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, αλλά και σε βουλευτές.

Ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών Μαγνησίας και της ομοσπονδίας Θεσσαλίας κ. Απόστολος Τσακανίκας μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία παντού», ανέφερε πως «ζητάμε την απόσυρση αυτού του εκτρώματος που λένε νομοσχέδιο και το οποίο καταργεί τις λαϊκές αγορές. Με αυτό το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για να εισέλθουν τα πολυκαταστήματα που θα πάρουν τις θέσεις των μικρών παραγωγών και μικροπωλητών οι οποίοι σταδιακά θα πεταχτούν εκτός λαϊκών αγορών. Η λαϊκή αγορά θα αλλάξει μορφή και θα καταργηθεί. Γι’ αυτό και ξεκινάμε με 24ωρη απεργία και βλέπουμε τι θα κάνουμε. Έτσι και αλλιώς εμείς έχουμε εδώ και πέντε μήνες δεκαπενθήμερη… απεργία από την κυβέρνηση. Αποφάσισαν και μας επιβλήθηκε να δουλεύουμε μόνο τις μισές μέρες του μήνα, όταν ο υποχρεώσεις μας, όπως η πληρωμή του ΕΦΚΑ και άλλων είναι πάρα πολλές. Δεν έχουμε μείωση 50% και καταβάλλονται ολόκληρες. Εμείς με την απεργία αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές, αλλά και την κυβέρνηση, ότι με το νομοσχέδιο αυτό επέρχεται, όχι εκσυγχρονισμός, αλλά ο αφανισμός των λαϊκών αγορών».
Ανέφερε ακόμη ότι «θα πρέπει ο κυβερνώντες να γνωρίζουν πως είναι να δουλεύεις καθημερινά στο χωράφι και παράλληλα να στήνεις τον πάγκο στη λαϊκή αγορά για να βγάλεις το μεροκάματο, να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου και να συντηρήσεις την οικογένειά σου».
Και κατέληξε λέγοντας πως «η τελευταία απεργία που κάναμε στις λαϊκές αγορές ήταν πριν έξι με επτά χρόνια και αφορούσε τις ταμειακές μηχανές».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το