Τοπικά

Δεν θα παραστούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα τα μέλη της παράταξης Παπαδούλη

Για την απόφασή τους να μην παραστούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, την ερχόμενη Δευτέρα, για λόγους προστασίας της υγείας, ενημερώνουν γραπτώς τον πρόεδρο του Σώματος Γ. Μουλά, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης με επικεφαλής τον Απόστολο Παπαδούλη.
Τα μέλη της παράταξης επικρίνουν τη δημοτική αρχή για το γεγονός ότι δεν μερίμνησε ώστε οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνονται με τηλεδιάσκεψη, αξιοποιώντας έστω και τις φθηνές λύσεις που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία.
«Η ευθύνη για την προστασία της υγείας δεν μπορεί να καμφθεί από ενέργειες ενδεχόμενης επιπολαιότητας», σημειώνουν στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και διαμηνύουν ότι θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση μόνο με τη διαδικασία της δια περιφοράς ψηφοφορίας.

Όπως, ειδικότερα, αναφέρουν:

Εν όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα, 11/5/20, στον φυσικό χώρο του Δημαρχείου Βόλου, θέλουμε, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της Παράταξης «ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» να σας γνωρίσουμε την απόφασή μας να μην παραστούμε σ΄ αυτή για λόγους προστασίας της υγείας μας, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των συγγενικών μας προσώπων και των συνεργατών μας.
Αντιλαμβανόμαστε, ότι η τεχνολογική ετοιμότητα και φροντίδα για την πραγματοποίηση τηλε-συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των συλλογικών οργάνων (Ο.Ε., ΕΠΖ) δεν είναι στις προτεραιότητες του Δήμου Βόλου.
Ωστόσο, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η τεχνολογία σήμερα προσφέρει αποτελεσματικές και φτηνές λύσεις, που ήδη τις αξιοποιούν εκατοντάδες οργανωμένες δραστηριότητες στην χώρα (μεταξύ αυτών και Δημοτικά Συμβούλια ακόμη και γειτονικών Δήμων) και παροτρύνουμε να ασχοληθεί η Δημοτική Αρχή με το ζήτημα αυτό, αποκτώντας την σχετική τεχνογνωσία, που σήμερα της λείπει.
Όπως γίνεται αντιληπτό, για μας, η ευθύνη για την προστασία της υγείας δεν μπορεί να καμφθεί από ενέργειες ενδεχόμενης επιπολαιότητας, που μπορεί να έχουν υψηλό κόστος σε μας ή σε συνανθρώπους μας.
Ως εκ τούτου, θα συμμετάσχουμε στην συνεδρίαση της επόμενης Δευτέρας, με την οριακά ανεκτή διαδικασία της δια περιφοράς ψηφοφορίας, αποστέλλοντας, εγκαίρως, γραπτά την θέση μας, για κάθε θέμα της Πρόσκλησης και με την ειλικρινή ευχή να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.
Επίσης προτείνουμε:
• Να εγκατασταθεί σύντομα σύστημα τηλεδιασκέψεων για χρήση του από όλα τα συλλογικά όργανα
• Να επανεξεταστεί το ζήτημα των συνθηκών της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις 18/5/20 και ανάλογα με τις Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
Για την ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»
Βακουφτσή Κερασίνα
Παπαδημητρίου Άννα Μαρία
Παπαδούλης Απόστολος
Τσιμπανάκος Δημήτρης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το