Τοπικά

Δεν θα παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη “Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία”

H παράταση «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία» δεν θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα και σε επιστολή της στον πρόεδρο του συμβουλίου τονίζουν ότι η απόφαση για δια ζώσης συνεδρίαση θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους και των οικογενειών τους,. Τον καλούν έτσι να προχωρήσει σε καθεστώς ασφαλέστερων συνεδριάσεων. Στην επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης αναφέρουν:

«Κύριε Πρόεδρε,
Με έκπληξη διαβάσαμε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 26/10/20 θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, παρά το γεγονός ότι το Δημαρχείο έχει μεταβληθεί σε χώρο μόνιμης και εντατικής φιλοξενίας του Covid – 19, αφού τα κρούσματα είναι συχνά, και προς το παρόν, άγνωστος ο αριθμός όσων πρόκειται να νοσήσουν.
Είναι αδιανόητη η επιπολαιότητα, με την οποία αντιμετωπίζετε μία τόσο σοβαρή κατάσταση, και δηλώνετε με τις ενέργειές σας αδυναμία και αδιαφορία να προστατέψετε την υγεία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τί άλλο θα έπρεπε να συμβεί για να αποφασίσετε τις εξ αποστάσεως συνεδριάσεις; Ο Δήμαρχος νοσεί από κορωνοϊό, δημοτικοί υπάλληλοι νοσούν, συνεργάτες του Δημάρχου κάνουν ουρές έξω από διαγνωστικά κέντρα, και σεις μας καλείτε σε δια ζώσης συνεδριάσεις.
Υπογραμμίζουμε ότι η συμπεριφορά αυτή δεν αποτελεί καλό παράδειγμα για την κοινωνία μας και ειδικότερα για τα νέα παιδιά.
Σε προηγούμενη επικοινωνία μας είχαμε επισημάνει ότι είναι πάνω από αναγκαία η έναρξη διαδικτυακών συνεδριάσεων, λόγω της εξάπλωσης της νόσου. Το είχαμε επισημάνει χωρίς να γνωρίζουμε τα όσα θα ακολουθήσουν.
Και παρά ταύτα εσείς επιμένετε.
Την εμμονή σας αυτή αδυνατούμε να την δεχτούμε και να την παρακολουθήσουμε, σεβόμενοι την υγεία μας, των οικογενειών μας, των συνεργατών μας και των συνανθρώπων μας.
Σας καλούμε εκ νέου να αναλογιστείτε την ευθύνη σας ως Προέδρου όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, και να αποφασίσετε να προχωρήσετε σε καθεστώς ασφαλέστερων συνεδριάσεων, που είναι οι διαδικτυακές.
Προφανώς, η Παράταξή μας δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει να παραστεί στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 26ης Οκτωβρίου 2020.
Για την ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»
Βακουφτσή Κερασίνα
Παπαδημητρίου Άννα Μαρία
Παπαδούλης Απόστολος
Τσιμπανάκος Δημήτρης»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το