Ελλάδα

«Δεν θα μπορείς να κρυφτείς πουθενά»: Νέα καταγγελία για απόπειρα εκφοβισμού αρχαιολόγου στη Μύκονο

Νέο περιστατικό εκφοβισμού αρχαιολόγου στη Μύκονο. Μία 48χρονης αρχαιολόγος, που ασχολείται με τις άδειες κτιρίων στο νησί, κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλητικό μήνυμα με λατινικούς χαρακτήρες στο κινητό της -με το οποίο ο αποστολέας την εξύβριζε και την απειλούσε πως δεν θα μπορεί να κρυφτεί πουθενά.

Η 48χρονη κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστου, για απειλή και εξύβριση στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Οι αστυνομικοί μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας αναζητούν τον κάτοχο της τηλεφωνικής σύνδεσης από την οποία εστάλη το μήνυμα. Παράλληλα, θα ερευνήσουν αν σχετίζεται και με τον ξυλοδαρμό συναδέλφου της στην Κηφισιά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Χθες (22/3) κατέθεσε στο Τμήμα Εκβιαστών ο 52χρονος αρχαιολόγος που ξυλοκοπήθηκε στην Κηφισιά και ερευνούσε πολεοδομικές παραβάσεις σε δύο νυχτερινά μαγαζιά και ένα ξενοδοχείο στο «νησί των ανέμων». Το θύμα ανέφερε πως δεν είχε διαφορές με κανέναν και δεν είχε δεχτεί απειλές, αλλά εκτιμά πως η επίθεση αφορά υπόθεση που σχετίζεται με την εργασία του.

Η Έφη Μουγκαράκη, δικηγόρος του αρχαιολόγου που ξυλοκοπήθηκε, τόνισε στην ΕΡΤ ότι ο πελάτης της είχε δεχθεί στο παρελθόν πιέσεις από ιδιώτες. Επίσης, ανέφερε πως η κατηγορία πρέπει να αναβαθμιστεί και να αφορά την επίθεση κατά της ζωής του και να μην είναι ένα απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το