Τοπικά

Δεν θα μετέχει στην Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου της ΑΓΕΤ ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

O Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αποφάσισε χθες βράδυ να μην μετέχει στην Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου της ΑΓΕΤ που συστήνει το υπουργείο περιβάλλοντος, αλλά θα μετέχει στην αυριανή σύσκεψη που συγκαλεί ο αναπληρωτής Υπουργός  Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του κατά της καύσης σκουπιδιών.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Τσάμης θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη στο Βόλο με τη συμμετοχή Φάμελλου και να τεθούν ανοιχτά και με στοιχεία όλες οι απόψεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρονται ειδικότερα τα ακόλουθα:

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) στη συνεδρίασή της 7ης Μαΐου 2018, αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί την πρόσκληση του Αναπληρωτή Υπουργού κου Φάμελλου Σωκράτη και να συμμετάσχει δια του προέδρου του κου Τσάμη Ευθυμίου στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 με θέμα «Πρόσκληση σε σύσκεψη για την διαδικασία συγκρότησης Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για την χρήση εναλλακτικών καυσίμων (RDF) στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ Βόλου».

Σκοπός της συμμετοχής του Ι.Σ.Μ. στη σύσκεψη αυτή είναι η γνωστοποίηση στον υπουργό της ισχύουσας απόψής του περί της εκπεφρασμένης αντίθεσής του στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, θεωρώντας ήσσονος σημασίας την σύσταση Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για την καύση αυτού του υλικού.

Η κοινωνία του Βόλου, μετά την μεγάλη κινητοποίηση του Σαββάτου 5ης Μαΐου 2018, περιμένει ουσιαστικές απαντήσεις στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που την απασχολεί. Δεν αρκείται πλέον στη σύσταση μίας επιτροπής με άγνωστες, απροσδιόριστες και αναποτελεσματικές αρμοδιότητες για την καύση «ανακυκλώσιμων υλικών» προς παραγωγή ενέργειας, με ορατό τον κίνδυνο να επιβαρύνουν το Περιβάλλον και την Δημόσια Υγεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το