Αθλητισμός

Δεν θα μείνει αμέτοχη η Νίκη αν αδικηθεί στο θέμα της αναδιάρθρωσης

Η ΕΠΟ ανέβαλε την απόφαση σχετικά με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, αλλά στη Νίκη εξακολουθούν να ελπίζουν ότι στο τέλος τα πράγματα θα κυλήσουν ευνοϊκά και η βολιώτικη ομάδα θα βρεθεί στη Σούπερ Λιγκ 2. Σε αντίθεση περίπτωση οι «κυανόλευκοι» δεν θα μείνουν αμέτοχοι.
Η αγωνία για την κατηγορία που θα αγωνιστεί μεγαλώνει στη Νίκη και οι διοικούντες περιμένουν τις εξελίξεις. Ωστόσο εφόσον θεωρήσουν ότι η ομάδα έχει αδικηθεί, σκοπεύουν να αντιδράσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν.
Αυτό έχει ξεκαθαριστεί στο πρόσφατο παρελθόν από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Βασίλη Βενέτη, ενώ στο ίδιο μήκος κυμάνθηκε και ο Γιάννης Καζεπίδης. Ο υπεύθυνος εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης της ΠΑΕ Νίκη μίλησε στην εκπομπή του Blue Heart FM 105.1 «Και τα μυαλά στα κάγκελα» για τα προχθεσινά τεκταινόμενα στον χώρο του ποδοσφαίρου:
«Δεν αφήνουμε τους θεσμούς να λειτουργήσουν. Ο κάθε πολιτικός ενδιαφέρεται για την πόλη του και τις ψήφους που παίρνει και όχι για το πώς διαμορφωθούν οι κατηγορίες την επόμενη χρονιά. Τώρα η ΕΠΟ θα ασχοληθεί ξανά με το θέμα της αναδιάρθρωσης στις 19 Αυγούστου» είπε αρχικά ο κ. Καζεπίδης και αναφέρθηκε στον λόγο που απορρίφθηκε ουσιαστικά η πρόταση για δύο ομίλους στη Σούπερ Λιγκ 2.

«Η πρόταση από τη Φούτμπολ Λιγκ πρέπει να έχει ένα σκεπτικό και όχι ό,τι νάναι. Εγώ πρότεινα να ανεβούν οι έξι πρώτοι, γιατί ήταν εκείνοι που μαθηματικά είχαν ελπίδες στις τρεις αγωνιστικές που απέμεναν. Για τους υπόλοιπους δεν ίσχυε αυτό και κάποιοι είπαν ότι τάχθηκα εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου. Να τώρα που απορρίφθηκαν οι δύο όμιλοι, γιατί η ΕΠΟ διατηρεί τη λογική της» τόνισε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε τη στάση της ΠΑΕ Νίκη σε περίπτωση που νιώσει αδικημένη.
«Η Νίκη θα προσφύγει -αν αδικηθεί- σε όλα τα αρμόδια όργανα, πράγμα που έχει δηλώσει και ο κ. Βενέτης. Εμείς πατούσαμε στη λογική της ΕΠΟ, δηλαδή αφού άρχισαν την αναδιάρθρωση από κάτω, να τη συνεχίσουν και προς τα πάνω. Αυτό λέγαμε γιατί αυτά τα στοιχεία μάς είχε δώσει η ΕΠΟ».
Επίσης εξήγησε για ποιο λόγο δεν έχει τοποθετηθεί μέσω ανακοίνωσης η ΠΑΕ Νίκη λέγοντας: «Δεν εκδόθηκε κάποια επίσημη απόφαση, άρα η ΠΑΕ Νίκη δεν μπορεί να κάνει κάποια επίσημη καταγγελία. Πρέπει να περιμένουμε πρώτα να δούμε τι θα γίνει.
Όπως έχουν δηλώσει παλιότερα ο κ. Βενέτης και ο κ. Αγγελάρας, που είναι κομμάτι της ομάδας, η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν παράνομη. Εμείς θέλαμε να τελειώσει η Φούτμπολ Λιγκ, όπως έγινε και στη Σούπερ Λιγκ. Απέμεναν μόλις τρεις αγωνιστικές και μπορούσαμε να πάμε ψηλότερα. Αν δεν καταφέρναμε, ας μη βγαίναμε κατηγορία αγωνιστικά».
Τέλος, στάθηκε στη στάση των συλλόγων της Σούπερ Λιγκ 2, αλλά και εκείνων που προέρχονται από την Γ’ Εθνική και απειλούν να μην κατεβούν στο πρωτάθλημα αν δεν γίνουν δύο όμιλοι.

«Η πρώτη πρόταση του δικού μας συνεταιρισμού ήταν 18, 16 και 14 ομάδες σε πρώτη, δεύτερη και τρίτη τη τάξει κατηγορία αντίστοιχα. Αυτή συγκέντρωσε συντριπτικό ποσοστό από τους συλλόγους, αλλά είδαμε ότι την περασμένη Δευτέρα άλλαξαν στάση. Ίσως να πατρονάρονται από κάπου. Ήδη ετοιμάζονται δικαστικές ενέργειες από ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2 κατά των αγώνων μπαράζ που ορίστηκαν για τις 22-29 Αυγούστου.
Επίσης κάποιες ομάδες από την Γ’ Εθνική, ενώ ευνοήθηκαν επειδή δεν έδωσαν μπαράζ, τώρα απειλούν να μην κατεβούν, αν δεν γίνουν δύο όμιλοι. Ας μην κατεβούν τότε. Γι’ αυτό χρειάζεται να γίνουν αυστηρά κριτήρια για συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα» σχολίασε ο κ. Καζεπίδης.

Την Πέμπτη έρχονται οι ξένοι
Τους ξένους ποδοσφαιριστές περιμένουν στη Νίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ» πιθανότατα αύριο Πέμπτη θα έρθουν στον Βόλο οι τρεις νεοαποκτηθέντες Αργεντινοί ποδοσφαιριστές, καθώς και δύο «παλιοί». Ο λόγος για τον Ισπανό Αλεχάντρο Κρουθ και τον Ισπανό Χορδάν Ντομίνγκεθ, ενώ λίγο αργότερα αναμένεται να έρθει και ο Αντόνιο Ροχάνο, καθώς από στιγμή σε στιγμή περιμένει να γίνει πατέρας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Αράχωβα για το χάσκι – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνουν κάτω τις πένες τους οι εργαζόμενοι της Washington Post: Απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και καλούν τους…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ερντογάν στο Χ για την επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω με την Ελλάδα να γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο Ερντογάν μίλησε για «τουρκική» μειονότητα – Διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας

«Στηρίζω σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είναι συνεπώς θετική…

7 Δεκεμβρίου 2023

Eορταστική βόλτα στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο με το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου

Ξεκινάει να σφυρίζει από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου…

7 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο – Είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 43χρονης στη…

7 Δεκεμβρίου 2023