Τοπικά

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Καρτάλης

ΚΑΡΤΆΛΗΣ

Τέλος σε όλα τα σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο βουλευτή για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θέτει ο κ. Κώστας Καρτάλης και με δήλωσή του τονίζει ότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Οι πρόωρες εκλογές είναι ο μόνος λόγος που δεν θα μετέχει σε αυτή την εκλογική μάχη και αυτό  λόγω πανεπιστημιακών υποχρεώσεων εντός και εκτός χώρας . Ο ίδιος  σημειώνει ότι η πολιτική δράση και αναφορά του θα είναι η Μαγνησία, ανεξάρτητα από το εάν συμμετέχει η όχι σε αυτή την αναμέτρηση. Η εξέλιξη ωστόσο αποδυναμώνει το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Μαγνησία, που καταβάλλεται προσπάθεια να κλείσει.

Με παρέμβασή του ο πρώην βουλευτής σημειώνει ότι θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ την ενότητα και την προοπτική του, σε πείσμα των δυνάμεων που θέλουν να οδηγήσουν σε τραγικές περιπέτειες τη χώρα, ενώ χαρακτηρίζει διασπαστικό τον φορέα που δημιούργησε ο Γ. Παπανδρέου.

Μετά τη μακρά συμπόρευση με τους πολίτες της Μαγνησίας, με όλους εκείνους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με όσους, ανεξάρτητα πολιτικών διαφορών, θέσαμε κοινούς στόχους για το δημόσιο καλό, σε αυτές τις εκλογές δεν θα είμαι, παρά τη θέληση μου, υποψήφιος. Εχω εδώ και ημέρες, ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλο ότι οι πρόωρες εκλογές με βρίσκουν εν μέσω ακαδημαϊκής χρονιάς, με πολλές εκπαιδευτικές και ερευνητικές Πανεπιστημιακές υποχρεώσεις, εντός και εκτός της χώρας, που ούτε μπορούν να  αναβληθούν, ούτε να ακυρωθούν.

Είναι προφανές ότι στηρίζω το ΠΑΣΟΚ, την ενότητα και την προοπτική του, σε πείσμα πολιτικών δυνάμεων που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε τραγικές περιπέτειες ή πολιτικών πρωτοβουλιών που αποδυναμώνουν και εν τέλει διασπούν έναν ιστορικό πολιτικό χώρο, τον σημαντικότερο μεταπολιτευτικά. Θα συνεχίσω να στηρίζω τα συμφέροντα της Μαγνησίας αλλά και κάθε προσπάθεια που μπορεί να συμβάλλει στην επαναφορά της ηθικής στην πολιτική και στο δημόσιο βίο, στην προστασία των θεσμών και των δημοσίων αγαθών και στην κοινωνική δικαιοσύνη.»

 

  

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το