Κατηγορίες: Κόσμος

Δεν τα βρήκαν για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

Χωρίς συμφωνία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2015.

«Δεν υπάρχει συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015 » ανέφερε μέσω ανάρτησης στο Twitter εκπρόσωπος της ΕΕ. «Δεν κερδίσαμε τον αγώνα ενάντια στο χρόνο» δήλωσε και ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομικών Ενρίκο Ζανέτι η χώρα του οποίου ασκεί αυτό το εξάμηνο την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία, ότι οι δύο πλευρές είναι τώρα πιο κοντά σε μια τελική συμφωνία.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ευρωπαίων υπουργών για τον προϋπολογισμό, ο οποίος πρέπει να ανέλθει σε 140 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015, είχαν ανασταλεί την περασμένη Παρασκευή, λόγω των διαφωνιών μεταξύ των μελών της ΕΕ και προγραμματίστηκε να συνεχιστούν τη Δευτέρα.

Με την αποτυχία της συμφωνίας στη λήξη της προθεσμίας που ήταν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλλει νέο σχέδιο προϋπολογισμού, στο οποίο θα γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση και ψηφοφορία στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 17 Δεκεμβρίου.Αν σε αυτό το σημείο δεν υπάρξει και καμία συμφωνία και δεν εγκριθεί ο νέος προϋπολογισμός η ΕΕ θα περιοριστεί στο ένα δωδέκατο του τρέχοντος προϋπολογισμού ανά μήνα, έως ότου υπάρξει μια νέα διαπραγμάτευση.

Οι προϋπολογισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρηματοδοτούνται κυρίως από τα κράτη μέλη. Τα περισσότερα από τα χρήματα, ακολούθως ανακατανέμονται μεταξύ των 28 κρατών – μελών μέσω διαφόρων επιδοτήσεων και προγραμμάτων στήριξης.

Για το 2015, το Ευρωκοινοβούλιο άσκησε πίεση για έναν προϋπολογισμό ύψους 146 δισεκατομμυρίων ευρώ που είναι αυξημένος κατά 8% σε σχέση με τον προηγούμενο. Τα κράτη μέλη της ΕΕ θέλουν να περιορίσουν τις δαπάνες της ΕΕ στα 140 δισεκατομμύρια ευρώ που αναλογεί σε μια αύξηση της τάξης του 3,3%.

Πηγή:www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δύο Λαρισαίοι έσωσαν παιδί από πνιγμό – Το κέικ σφηνώθηκε στο λαιμό του

Η γνώση των πρώτων βοηθειών από τον αστυνομικό έσωσε τη ζωή ενός μικρού ποδοσφαιριστή από…

9 Ιανουαρίου 2024

Μεσολόγγι: Εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου – Μίλησε για 12 δευτερόλεπτα με τον κρεοπώλη

Εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου από το Μεσολόγγι, αφού η άρση του τηλεφωνικού…

9 Ιανουαρίου 2024

Eπιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του, τραυμάτισε τη μητέρα της, άρπαξε το παιδί τους και έφυγε

Συνελήφθη, χθες (08-01-2024) στους Σοφάδες Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, άνδρας, σε βάρος…

9 Ιανουαρίου 2024

Ο μαθητής που αποβάλλεται μετά την επίθεση στον 14χρονο είχε παραβατικές συμπεριφορές και σε άλλα παιδιά

Παραβατική συμπεριφορά και σε άλλα παιδά είχε ο μαθητής που συμμετείχε στην ομάδα των τριών…

9 Ιανουαρίου 2024

«Τον φοβόταν, όμως ντρεπόταν να μας το πει» αποκαλύπτει φίλη της Γεωργίας για τον σύντροφο της 41χρονης

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της εγκύου μητέρας στη Θεσσαλονίκη.…

9 Ιανουαρίου 2024

Θεσσαλία: Συνεχίζεται η κρατική αρωγή για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν

Το πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς τις επιχειρήσεις που πλήττονται από φυσικές καταστροφές την τελευταία…

9 Ιανουαρίου 2024