Αθλητισμός

Δεν συνεχίζει ο Γ. Μπαλαμώτης – Για την Παρασκευή ορίστηκαν οι εκλογές στον Ρήγα

Στο ανοικτό αμφιθέατρο της πλατείας Δημοκρατίας στο Βελεστίνο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η ετήσια γενική συνέλευση των μελών του Ρήγα Φεραίου. Εκεί ο νυν πρόεδρος Γιάννης Μπαλαμώτης ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει στη διοίκηση.

Στη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκαν οι διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του ιστορικού συλλόγου, ενώ για την ερχόμενη Παρασκευή στον ίδιο χώρο (8 μ.μ.) ορίστηκε νέα συνέλευση με μοναδικό θέμα τις εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης.
Η είδηση που βγήκε ήταν από το στόμα του προέδρου Γιάννη Μπαλαμώτη, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να μη συνεχίσει στη διοίκηση τη νέα χρονιά. Πάντως, το επόμενο Δ.Σ. θεωρείται πιθανό να έχει αρκετά μέλη από το τωρινό με ορισμένες προσθήκες φυσικά.
Ο κ. Μπαλαμώτης εξήγησε πως φέτος έγινε μία προσπάθεια από μηδενική βάση μια και η διοίκηση ανέλαβε τον Αύγουστο, με όλους τους παίκτες να έχουν αποχωρήσει. Εξήρε την προσπάθεια του προπονητή Κώστα Σταματίου, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο, που θα μπορούσε να κατακτήσει τον τίτλο και τέλος δήλωσε πως για τον ίδιο είναι η τελευταία φορά που μιλά ως πρόεδρος του Ρήγα.

Ο αντιπρόεδρος Κώστας Γιάτσιος έκανε λόγο για το πόσο σημαντικό είναι να επικαιροποιηθεί το καταστατικό του Ρήγα Φεραίου, ενώ ο ταμίας Αντώνης Ντόβας έκανε τον οικονομικό απολογισμό που φυσικά εγκρίθηκε. Κατόπιν ορίστηκε η εφορευτική επιτροπή που θα είναι υπεύθυνη για τη διενέργεια των εκλογών. Αυτή απαρτίζεται από τους Μαρία Καλαμπούκα, Γιώργο Καρτσώνα, και Αχιλλέα. Μακρή. Ο τελευταίος είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Ρήγα Φεραίου.
Η επόμενη γενική συνέλευση ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαΐου, στις 8 το βράδυ και με μοναδικό θέμα τις εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Θα πραγματοποιηθεί και αυτή στο ανοικτό αμφιθέατρο της πλατείας Δημοκρατίας στο Βελεστίνο, παρουσία νομικού όπως ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος.

Για τη Γενική Συνέλευση το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ Βελεστίνου εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει τα εξής:
«Ο Α.Σ. Βελεστίνου πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση στις 22/5/2020, στο αμφιθέατρο της πλατείας Δημοκρατίας, στο Βελεστίνο. Στη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκαν, από τα παρόντα μέλη, ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός.
Στον διοικητικό απολογισμό έγινε ιδιαίτερή μνεία για την πορεία της ομάδας την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020. Δημιουργήθηκε μία καινούργια νεανική ομάδα τον μήνα Σεπτέμβριο και ο σύλλογος τερμάτισε 2ος στον βαθμολογικό πίνακα κατά την διακοπή το πρωταθλήματος, λόγω του Covid-19.
Οι πιθανότητες να είχε αναδειχθεί πρωταθλητής, εφόσον ολοκληρώνονταν το πρωτάθλημα, ήτανε πολλές, αφού η διαφορά από την πρωτοπόρο ομάδα ήτανε μόλις 2 βαθμοί και υπολείπονταν 12 αγώνες συμπεριλαμβανομένων των αγώνων πλέι οφ.

Στον οικονομικό απολογισμό αναφέρθηκαν αναλυτικά τα έσοδα και τα έξοδα που είχε ο σύλλογος έως την λήξη του πρωταθλήματος. Τα έσοδα του συλλόγου ανήλθαν στο ποσό των 27.480,00 € και τα έξοδα στο ποσό των 33.730,00 €. Η διαφορά ποσού 6.250,00 € καλύφθηκε από τα μέλη της διοίκησης.
Επίσης, αναφέρθηκε ότι το βιβλίο εσόδων και εξόδων είναι νομίμως θεωρημένα από το τμήμα αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του αθλητικού νόμου. Τα βιβλία είναι υπογεγραμμένα όπως ο νόμος και το καταστατικό ορίζουν.
Τα παραστατικά ελέγχθηκαν και είναι σε αντιστοιχία με το βιβλίο εσόδων-εξόδων και είναι αρχειοθετημένα στα γραφεία του συλλόγου και στη διάθεση όποιου θέλει να τα ελέγξει.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη και το καταστατικό, εκλέχθηκε τριμελής εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Καλαμπούκα Μαρία, Καρτσώνα Γεώργιο και Μακρή Αχιλλέα. Κατά τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τα παρόντα μέλη.
Ως εκ τούτου, βάσει του άρθρου 18 του καταστατικού, ορίστηκε νέα Γενική Συνέλευση μετά από μία εβδομάδα (Παρασκευή 29/5/2020, ώρα 20:00, στον ίδιο χώρο). Η Γενική Συνέλευση θα λάβει χώρα παρουσία δικηγόρου, όπως προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο.

Τέλος, η απερχόμενη διοίκηση ευχαρίστησε τον κόσμο του Ρήγα για την ηθική και οικονομική στήριξη καθ’ όλη την χρονιά, τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΕΚΠΟΛ, καθώς και τους χορηγούς, που είναι οι εξής: Woman Clinic Καλογήρου, Franklin (Coffee House Velestino), Στέργιος Γκόμας (Βιοτεχνία ελαιών), Μιχαήλ Κέμμος (Εμπόριο Δημητριακών), Ιωάννης Τέας (ΙΚΤΕΟ Ν. Αγχιάλου ΙΚΕ), Mr George (Βιοτεχνία παρασκευής ελαιόλαδου Φώτη Καλόγηρου), Αφοί Κόκκα (Εμπόριο Ζωοτροφών), Τera feraia (Αραμπατζής Χαράλαμπος), Neostil Vassos (Βιοτεχνία Επίπλων), Super Market «Proton» (Ντόντου Ασημούλα), Μόρας Driving School (Μόρας Αθανάσιος), Απόστολος Βασιλόπουλος (μελετητής ηλεκτρομηχανικών εγκαταστάσεων), δικηγορικό γραφείο Ιωάννη Σαμαρά, ΒΙΟΛΑΡ ΑΕ (Μάρκου Βασίλειος), «Praxitelis A.E» (στέλεχος Νικολής Σαββανάκης)».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι ανατίναξε σιδηροδρομική γραμμή στη… Σιβηρία

Σαμποτάζ μέσα σε ρωσικό έδαφος και μάλιστα πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα από το μέτωπο ισχυρίζεται ότι…

1 Δεκεμβρίου 2023

Ακρίβεια: Η Ελλάδα κάνει πρωταθλητισμό στον πληθωρισμό τροφίμων – Το στοίχημα για τα Χριστούγεννα

Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό στην ακρίβεια παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Αριστερά Μπροστά»: Το πιθανότερο όνομα για το νέο κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου

«Αριστερά Μπροστά». Στο όνομα αυτό για το νέο κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του…

1 Δεκεμβρίου 2023

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στα σχολεία τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που…

1 Δεκεμβρίου 2023

e-ΕΦΚΑ: Έρχονται ενιαίες παροχές για όλους τους ασφαλισμένους

Υπό κατάρτιση είναι ο νέος ενιαίος κανονισμός παροχών σε χρήμα του e–ΕΦΚΑ, με στόχο την…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Ντρέπομαι πάρα πολύ» – Τι λέει μαθήτρια που είδε συμμαθητές της να διακινούν ψεύτικες γυμνές της φωτογραφίες

«Είναι πολύ άβολο. Ξέρω ότι την έχουν δει πολλά άτομα και ντρέπομαι πάρα πολύ για…

1 Δεκεμβρίου 2023