Τοπικά

Δεν προσήλθαν να καταθέσουν και καταδικάστηκαν από το Δικαστήριο Ανηλίκων

Ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων σε δύο μάρτυρες που δεν προσήλθαν να καταθέσουν στη δίκη πέντε νεαρών κρατούμενων του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων (ΙΑΑΑΣΕ) Βόλου που κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.
Η εκδίκαση της υπόθεσης των τριών αλλοδαπών και δύο Ελλήνων που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν επιτεθεί κατά δύο Ελλήνων συγκρατούμενων τους, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες αναβλήθηκε για το 2020. Οι δύο από τους τρεις μάρτυρες της υπόθεσης δεν προσήλθαν για δεύτερη φορά στο δικαστήριο, και την πρώτη φορά κρίθηκαν ως λιπομάρτυρες, ενώ χθες καταδικάστηκαν στην παραπάνω ποινή για απείθεια.
Οι πέντε φέρονται στις 10 Φεβρουαρίου του 2015, στις 2 το μεσημέρι από κοινού ενεργούντες και ως ομάδα, είχαν επιτεθεί σε άλλους δύο συγκρατούμενούς τους Έλληνες και τους προξένησαν σωματική βλάβη. Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι εισέβαλαν στον θάλαμο όπου διέμεναν οι δύο ανήλικοι και με κλωτσιές και γροθιές τους κατάφεραν αλλεπάλληλα δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι και τα πλευρά, προκαλώντας στον έναν κάκωση ράχης με συνοδό εκχύμωση, κάκωση μέσου και παράμεσου δαχτύλου του άνω άκρου και στον δεύτερο κάκωση ράχης με εκδορές.

Όπως ανέφερε το κατηγορητήριο ο τρόπος δράσης των πέντε ανήλικων, προκάλεσε στους δύο παθόντες κίνδυνο βαριάς σωματικής βλάβης, που μεταφράζεται σε μακρόχρονη αδυναμία χρήσης του κεφαλιού και της ράχης τους.
Παράλληλα χθες αναβλήθηκε για το 2020 η συζήτηση της υπόθεσης στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, με μια 20χρονη αλλοδαπή η οποία κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε ληστεία από κοινού με δράστες που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
Η ανήλικη φέρεται ότι ως βαφτισιμιά μιας 85χρονης, το χρονικό διάστημα 20-21 Αυγούστου του 2017, είχε βγάλει αντικλείδι από το σπίτι της στον Βόλο, το οποίο και είχε παραδώσει σε έναν φίλο της, προκειμένου αυτός μαζί με άλλους δύο δράστες, να ληστέψουν την ηλικιωμένη γυναίκα. Δράστες φέρονται να ήταν δύο 22χρονοι και ένα 30χρονος Έλληνας, που είχαν συλληφθεί και κατηγορούνταν ότι αφού άσκησαν σωματική και λεκτική βία στην ηλικιωμένη, της έκλεψαν 1.100 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το