Αθλητισμός

Δεν μένουν άπραγοι στον Ολυμπιακό Βόλου – Έχουν πλάνο για τη νέα χρονιά ανάλογα με τις εξελίξεις στη Φούτμπολ Λιγκ

Όσο παραμένει θολό το τοπίο για την επανεκκίνηση στη Σούπερ Λιγκ, δεν πρόκειται να παρθεί καμία απόφαση στη Φούτμπολ Λιγκ για τη συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος, αν και το σύνολο σχεδόν των ομάδων επιθυμούν την οριστική διακοπή και να προχωρήσει η ΕΠΟ σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών.
Μάλιστα, από τη στιγμή που η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε την οριστική διακοπή της Γ’ Εθνικής, όπως όλα δείχνουν θα ανέβουν στη Φούτμπολ Λιγκ και οι οκτώ πρωταθλητές των ομίλων. Δεν θα διεξαχθούν δηλαδή, αγώνες μπαράζ. Αυτό συνεπάγεται αύξηση των ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες και παράλληλα θα πρέπει να γίνει και η ανάλογη κατανομή.

Θα υπάρξει υποβιβασμός ομάδων από τη Φούτμπολ Λιγκ; Θα πάμε στη δημιουργία δύο ομίλων στη Β’ κατηγορία, με τη συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ; Υπάρχει, επίσης και το σενάριο να γίνει αναδιάρθρωση και στη Σούπερ Λιγκ και στην περίπτωση αυτή, να δημιουργηθούν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες των 16 ομάδων στις δύο πρώτες και 14 στη Φούτμπολ Λιγκ. Πως θα γίνει αυτό; Να μην υποβιβαστεί κανείς από τη Σούπερ Λιγκ και να ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία οι δύο πρώτοι της Σούπερ Λιγκ 2, ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης. Με δεδομένο ότι Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να αγωνιστούν σε επαγγελματικό επίπεδο, οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 θα είναι οκτώ. Σ’ αυτές θα προστεθούν οι οκτώ πρώτες ομάδες της κατάταξης της Φούτμπολ Λιγκ και σχηματίσουν μια δυνατή Σούπερ Λιγκ 2. Οι έξι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ (από τις θέσεις 9-14) μαζί με τους οκτώ πρωταθλητές των ομάδων της Γ’ Εθνικής να δημιουργήσουν τη Φούτμπολ Λιγκ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στον Ολυμπιακό Βόλου ενώνουν τη φωνή τους με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας για αναδιάρθρωση, με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ καθημερινά να βρίσκεται σε επαφή με παράγοντες ομάδων, για το θέμα αυτό, αλλά και των υπόλοιπων ζητημάτων που αφορούν τις ΠΑΕ και τη βιωσιμότητά τους.
Μόλις υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πως θα είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα την προσεχή αγωνιστική περίοδο, θα ξεκινήσει και ο προγραμματισμός στον Ολυμπιακό για τη νέα χρονιά. Ήδη, οι άνθρωποι του συλλόγου δεν μένουν άπραγοι, έχουν στο μυαλό τους διάφορα πράγματα, όσον αφορά τον σχεδιασμό της ομάδας, όμως, όπως είναι φυσικό, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να προχωρήσει κανένα πλάνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το