ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίθεση με μπογιές στη Βουλή

Ελλάδα

Τοπικά

Δεν λαμβάνονται υπόψη οι απουσίες των μαθητών λόγω της γρίπης

Δεν λαμβάνονται υπόψη οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε χθες το υπουργείο Παιδείας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αλλά και πανελλαδικά.

Πολλοί μαθητές αρρώστησαν λόγω των ιώσεων και της γρίπης το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να λείπουν ακόμη και μια εβδομάδα από το σχολείο.
Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας εγκύκλιο, με την οποία οι απουσίες των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι, προσκομίσουν στη σχολική μονάδα πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο. Η εγκύκλιος έχει ισχύ για το τρέχον σχολικό έτος.
Όπως αναφέρθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας «μας ήρθε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με την οποία δεν λαμβάνονται υπόψη οι απουσίες που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης. Σύμφωνα με οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν ένας μαθητής ασθενούσε, θα έπρεπε να παραμείνει στο σπίτι του και τρεις μέρες μετά τη θεραπεία του, ώστε να μην κωλύσει τους συμμαθητές του».

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, «αυτές τις μέρες υπήρχαν τμήματα που έλειπαν από τους 20 μαθητές τουλάχιστον οι δεκαπέντε. Είχαμε δηλαδή τμήματα που ήταν «αποδεκατισμένα» από τη γρίπη. Εξάλλου είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί η ίωση στον χώρο του σχολείου, όπου στις αίθουσες βρίσκονται αρκετοί μαθητές».
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος επισήμανε πως «σημειώνονται αρκετές απουσίες μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικών. Προσπαθούμε με το υπάρχον εκπαιδευτικό δυναμικό να καλύψουμε τα κενά δασκάλων και καθηγητών που ασθένησαν».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Παύλος Μαλινδρέτος ανέφερε πως «στο Νοσοκομείο Βόλου δεν υπάρχει κάποιο νέο κρούσμα στον ιό της γρίπης Η1Ν1, ο οποίος είναι πολύ επιθετικός φέτος. Βέβαια οι Κλινικές είναι γεμάτες από ασθενείς, ενώ μεγάλη κινητικότητα υπάρχει και στα Επείγοντα».
Αναφορικά τις μεταπτώσεις στον καιρό ο ίδιος ανέφερε πως η εξάπλωση του ιού ευνοείται όταν υπάρχει υγρασία και προσφέρεται η δυνατότητα για συνωστισμό του κόσμου. Όταν έχει ζέστη και ο κόσμος είναι εκτός κλειστών χώρων ή κρύο οπότε παραμένει στο σπίτι, τότε δεν ευνοείται η εξάπλωση του ιού.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η φετινή γρίπη αναμένεται να βρίσκεται σε έξαρση για τουλάχιστον άλλες δεκαπέντε ημέρες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το