Αθλητισμός

Δεν κουνιέται φύλλο – Στον Ολυμπιακό είναι αναγκασμένοι να κάνουν υπομονή

Στον Ολυμπιακό Βόλου θα ήθελαν πολύ να έχει αρχίσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που αυτή τη στιγμή φαντάζει ως αρκετά μακρινό. Το νέο λοκντάουν που αποφάσισε η κυβέρνηση έχει «παγώσει» τα πάντα στον αθλητισμό και όλα δείχνουν πως οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν ποδόσφαιρο το 2021.

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον αθλητισμό στο σύνολό του. Μάλιστα με το νέο λοκντάουν που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση έχουν σταματήσει οι αθλητικές δραστηριότητες, ενώ έχουν απαγορευτεί ακόμη και οι ομαδικές προπονήσεις.
Εξαίρεση αποτελούν τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 1 και της Α1 μπάσκετ. Η ποδοσφαιρική Σούπερ Λιγκ 2 έχει ζητήσει την άδεια της Πολιτείας προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημά της, με την τήρηση φυσικά των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά μέχρι τώρα λαμβάνει μόνο αρνητικές απαντήσεις.
Στη Φούτμπολ Λιγκ, που μετέχει ο Ολυμπιακός Βόλου, ήλπιζαν να δοθεί το «πράσινο φως» στη Σούπερ Λιγκ 2, καθώς μετά θα ήταν εξαιρετικά πιθανό να συμπαρασυρθεί και το δικό τους πρωτάθλημα. Εξάλλου, Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ αποτελούν ενιαίο ποδοσφαιρικό συνεταιρισμό.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με όλες τις ομάδες να αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι υποχρεώσεις «τρέχουν» ενώ δεν υπάρχει κανένα απολύτως έσοδο. Ούτε καν τα… ψίχουλα που δίνει η ΕΡΤ δεν μπορούν να πάρουν οι ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ από τη στιγμή που δεν υπάρχει ποδοσφαιρική δράση. Θυμίζουμε πως η προσφορά της κρατικής τηλεόρασης για τους αγώνες της κατηγορίας είναι 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τις 20 ομάδες. Αυτό αντιστοιχεί σε 70.000 ευρώ περίπου μικτά για κάθε σύλλογο, με το «καθαρό» ποσό να μειώνεται αισθητά στις 50.000 περίπου λόγω των διαφόρων κρατήσεων.

Στον Ολυμπιακό δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο παρά υπομονή. Οι ομαδικές προπονήσεις έχουν σταματήσει από τις 3 Νοεμβρίου, με τους ποδοσφαιριστές να γυμνάζονται ατομικά, ακολουθώντας πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η τεχνική ηγεσία. Προσπαθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο να διατηρηθούν όσο γίνεται σε καλή κατάσταση ώστε να μην πάει τελείως στράφι η καλοκαιρινή προετοιμασία.
Κατά τα άλλα η ΠΑΕ λειτουργεί κανονικά, με τους διοικούντες να έχουν διάφορες επαφές με φορείς και παράγοντες του ποδοσφαίρου, ενώ να θυμίσουμε ότι επιτεύχθηκε οριστική συμφωνία με τον Δήμο Βόλου σχετικά με την παραχώρηση του σταδίου της Νεάπολης το οποίο θα αποτελέσει και τη νέα σεζόν την έδρα των «ερυθρολεύκων», ενώ εκεί θα μπορούν να κάνουν και μία προπόνηση την εβδομάδα.
Μάλιστα οι όροι της συμφωνίας είναι καλύτεροι για τον Ολυμπιακό σε σχέση με την περασμένη περίοδο, αφού θα παραδώσει εγγυητική επιστολή ύψους 10.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό για την περασμένη σεζόν ήταν 30.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα παρέμεινε το απολύτως συμβολικό μίσθωμα των 50 ευρώ το μήνα.
Εξυπακούεται πως ο Ολυμπιακός θα αναλάβει τη συντήρηση του αγωνιστικού και παράπλευρων χώρων, ενώ υποχρεούται και να παραδώσει το στάδιο της Νεάπολης στο τέλος της περιόδου στην κατάσταση που θα το παραλάβει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το