Κόσμος

Δεν εμβολιάζει τα παιδιά της επειδή «τα προστατεύει ο Χριστός»

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Δυστυχώς, λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις, με θανάσιμα πολλές φορές αποτελέσματα για ανθρώπους όλων των ηλικιών, ακόμη και μικρών παιδιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση μιας γυναίκας στο Facebook, η οποία δηλώνει μητέρα 5 παιδιών και λέει πως δεν πρόκειται ποτέ να τα εμβολιάσει «επειδή τα προστατεύει ο Χριστός».

«Έχω πέντε παιδιά και δεν θα εμβολιαστούν ποτέ. Προστατεύονται από τον Χριστό και ξέρω πως η πίστη σε βοηθά να περπατάς στο σωστό μονοπάτι. Οι άνθρωποι που μου λένε να εμβολιάσω τα παιδιά μου, είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο Θεός δεν κατάφερε να δημιουργήσει τον πλανήτη με μαεστρία», αναφέρει συγκεκριμένα η ανάρτηση της γυναίκας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η δημοσίευση της μητέρας έχει προκαλέσει πολλές αρνητικές αντιδράσεις, καθώς όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο μη εμβολιασμός «απειλεί να αντιστρέψει την πρόοδο που έχει σημειωθεί για την αντιμετώπιση των ασθενειών που δεν μπορούν να εμποδιστούν με εμβόλια». Παράλληλα, επισημαίνει πως ο εμβολιασμός σώζει από τον θάνατο έως και τρία εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Ωστόσο, ο ΠΟΥ εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την ιλαρά, που έχει σημειώσει αύξηση 30% στα θανατηφόρα περιστατικά, με 72 παιδιά και ενήλικες να πεθαίνουν στην Ευρώπη απ’ αυτή το περασμένο έτος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το