Τοπικά

Δεν εμφανίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για τον Βιολογικό η ομάδα πλειοψηφίας – Στον Εισαγγελέα η “Συμμαχία για το Νερό” (videos)

Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για το μείζον ζήτημα του Βιολογικού Καθαρισμού δεν πραγματοποιήθηκε ούτε σήμερα, καθώς η ομάδα πλειοψηφίας απείχε. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τη γραμματεία του δημάρχου να μην παραστούν. Στο Δημοτικό Συμβούλιο εμφανίστηκαν μόνο ο Θ. Θεοδώρου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, οι οποίοι απλά διαπίστωσαν… την έλλειψη απαρτίας. Στελέχη της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή ότι, για μία ακόμη φορά, ευτελίζει τον θεσμό και τις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου. Mάλιστα ο Γ. Μουλάς απευθύνθηκε στον επικεφαλής των “Δρόμων Συνεργασίας” Μ. Πατσιαντά και όταν ανακοίνωσε ότι λόγω έλλειψης απαρτίας δεν θα γίνει το Δ.Σ., τον κάλεσε να ανέβει στο προεδρείο όπως την προηγούμενη φορά και ο κ. Πατσιαντάς του απάντησε να αφήσει τις ειρωνείες.

 

  

Η στάση της δημοτικής αρχής προκάλεσε, επίσης, την έντονη αντίδραση των μελών της “Συμμαχίας για το Νερό” και άλλων συλλογικοτήτων που αποφάσισαν,μετά από σύντομη σύσκεψη στο δημαρχείο, να απευθυνθούν στον Εισαγγελέα Βόλου. Με πανό περπάτησαν από το Δημαρχείο ως τα δικαστήρια Βόλου.

Εκεί συγκεντρώθηκαν περίπου άτομα που φώναξαν κατά της παραχώρησης της λειτουργίας του Παγασητικού ενώ στον χώρο βρέθηκαν και δημοτικοί σύμβουλοι.

“Είναι σε τελικές συνεννοήσεις με επενδυτές”

Σε δηλώσεις του το  μέλος της Συμμαχίας για το Νερό” Βαγγέλης  Γαλανόπουλος ανέφερε:

“Θα ζητήσουμε από τον Εισαγγελέα να δει το θέμα με όλη τη σοβαρότητα που αυτό έχει.  Θέλουμε εδώ και τώρα να γίνει κάτι ” και πρόσθεσε:

“Πρόκειται για φυγομαχία της δημοτικής αρχής.  Εμείς ξέρουμε ότι είναι σε επίπεδο τελικών συνεννοήσεων με επενδυτές, απλώς αργούν να το ομολογήσουν γιατί απλά έκαναν μια θεαματική κωλοτούμπα σε σχέση με αυτά που έλεγαν στο πρόγραμμα τους.Αυτό που έλεγαν ήταν ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού. Με το να βάλεις μέσα έναν επενδυτή βάζεις μέσα το κέρδος αλλά έτσι το νερό χάνει την ιδιότητα του ως φυσικό αγαθό. Ο επενδυτής δεν θα πάει εκεί για την ψυχή της μάνας του αλά για να βγάλει λεφτά με προσωπικό που θα είναι δικό του. Το κέρδος θα βγαίνει και από τους εργαζόμενους που θα είναι καταδικασμένοι  να δουλεύουν σαν είλωτες  και δεν θα είναι διατεθειμένοι να δώσουν την ψυχή τους για τον Παγασητικό. Ούτε ο επενδυτής θα είναι διατεθειμένος. Εμείς διαπιστώσαμε όταν πήγαμε στον Βιολογικό ότι οι εργαζόμενοι έχουν την εμπειρία να τον λειτουργήσουν αλλά λείπει προσωπικό”.

 

 

Όπως δήλωσε ο κ. Γαλανόπουλος “Το κίνημα είναι αυτό που θα σταματήσει τα πάντα.  Όχι ότι δεν είναι καλές οι παρεμβάσεις που γίνονται είτε από τους δημοτικούς συμβούλους είτε από το ΤΕΕ,  αλλά εμείς δίνουμε βαρύτητα στο κίνημα γιατί πιστεύουμε ότι αυτό που απασχολεί τον οποιοδήποτε επενδυτή είναι η κοινωνική συναίνεση που δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει. Προγραμματίζουμε σειρά εκδηλώσεων και ημερίδων και θα κάνουμε θα πάντα για να ενημερωθεί ο κόσμος, να συσπειρωθεί.

“Τέρμα στις  φασιστικές νοοτροπίες”

“Τερματίζουν αυτές οι αυταρχικές, φασιστικές νοοτροπίες που έχουν περάσει στο δημοτικό συμβούλιο ή στη ΔΕΥΑΜΒ. Δεν θέλουμε ούτε αστυνομία που να μας βλέπει ως αντίπαλο” πρόσθεσε.

 

“Η παράταξη του υπόδικου δεν θα μπορέσει με τα τερτίπια να κρυφτεί από την κοινωνία”

“Η μόλυνση του Παγασητικού που συντελείται εδώ και μήνες στον Παγασητικό, με επίσημα στοιχεία,  πρέπει να απασχολήσει και τη δημοτική αρχή και όλη την κοινωνία του Βόλου” τόνισε το μέλος της Συμμαχίας Θωμάς Κλημόπουλος που δήλωσε ” Αν νομίζει η παράταξη του υπόδικου ότι θα μπορέσει με τα τερτίπια αυτά να κρυφτεί  από την κοινωνία σε σχέση με τον Παγασητικό είναι γελασμένη.  Ως Συμμαχία θα κάνουμε τα πάντα για να πληροφορηθεί όλος ο κόσμος για το τι μεθοδεύει η δημοτική αρχή.  Πρόκειται για πολιτικούς απατεώνες οι οποίοι άλλα έλεγαν πριν στον κόσμο και άλλα κάνουν τώρα.  Διαβεβαίωναν για  τον δημόσιο χαρακτήρα της χρήσης του νερού και τώρα το εκποιούν σε ιδιώτες. Ας το συνειδητοποιήσει ο λαός του Βόλου και ας αντιδράσει”.

Αποστολάκης: Η δημοτική αρχή σε μετωπική σύγκρουση με την κοινωνία

“Μετά τα όσα ζήσαμε το καλοκαίρι με την  υπόθεση των αποβλήτων από την Τρίπολη, ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα και όχι λόγω της ώρας που το έβαλαν. Στην τρίτη συνεδρίαση αναγκαστικά θα εμφανιστεί η φυγομαχούσα πλειοψηφία καθώς υπάρχουν και ποινές.  Τέτοια θέματα μόνο κινηματικά ανατρέπονται. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να νικήσουμε.  Ο κόσμος θα επιλέξει τη μοίρα του. Θα επιλέξει έναν Παγασητικό καθαρό όπως ήταν παλαιότερα καθώς η λύση του ιδιώτη είναι ακριβότερη από ότι φαίνεται”  σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής κίνησης ¨Μαζί για τον Βόλο” Ιάσονας Αποστολάκης.

Ανέφερε ωστόσο πως και να γίνει δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη  εβδομάδα, η δημοτική αρχή έχει επιλέξει τον δρόμο της και πάει σε μετωπική σύγκρουση με την κοινωνία. “Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ φτιάχνουν τεύχη δημοπράτησης και έχουν προαποφασίσει κάποιες καταστάσεις. Πάνε κόντρα στην κοινωνία και θα είμαστε απέναντι της” σημείωσε”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το