ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μύλος» στο ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας

Τοπικά

Πνίγηκε 61χρονος στις Πλάκες

Τοπικά

Πολιτισμός

Δεν έλειψε η συγκίνηση από την μουσικοχορευτική εκδήλωση του Ελληνο-Ρωσικού πολιτιστικού συλλόγου Βόλου

Οι μουσικοί-οινοποιοί από την Ρωσία Ιωάννης και Κώστας Καρακεζίδης συμμετείχαν στην μουσικοχορευτική βραδιά που διοργάνωσε ο Ελληνο-Ρωσικος πολιτιστικός σύλλογος Βόλου, στις 16 Μαρτίου, στην κατάμεστη αίθουσα του»Ενυδρείου».

Οι συμμετέχοντες διασκέδασαν με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν δυο τραγούδια: Το ένα ήταν η μπαλάντα»Σοφία», ένα τραγούδι το οποίο διηγείται την τραγική τύχη δυο ερωτευμένων στα χρόνια του πολέμου, που οι μουσικοί από τη Ρωσία τραγούδησαν στα ελληνικά. Την μετάφραση στα ελληνικά έκανε ο κ. Γιάννης Παρασίδης. Το δεύτερο τραγούδι ήταν αφιερωμένο στην Σοφία Βέμπο και το είχε συνθέσει ο κ. Γιάννης Καρακεζίδης ακριβώς πριν έρθει στην Ελλάδα.

Ακολούθησαν γνωστά ρωσικά τραγούδια και ωραίες μουσικές συνθέσεις με κιθάρα και φλάουτο. Στην βραδιά συμμετείχε επίσης ομάδα μουσικών του Ωδείου Λάρισας υπό την διεύθυνση του κ. Σπύρου Καβαλιεράτου.
Η γνωριμία της ομάδας με τον κ.Καρακεζίδη έγινε στην πόλη Ανάπα, η οποία είναι αδελφοποιημένη με την Λάρισα, σε μία επίσκεψη εκεί.
Τον σύλλογο τίμησαν με την παρουσία τους αντιπρόσωποι άλλων συλλόγων του Βόλου και της Λάρισας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το