Τοπικά

Δεν εγκρίθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2021 από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου δεν ενέκρινε στη συνεδρίασή του στις 3 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το 2021. Κατά της έγκρισής του ψήφισαν εννέα δημοτικοί σύμβουλοι και υπέρ του προγράμματος επτά. Τις ενστάσεις του εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ευσταθίου αναφέροντας ότι το πρόγραμμα είναι πολύ καλό όσον αφορά στις εκθέσεις που πρέπει ο Δήμος να συμμετέχει, αλλά με την προϋπόθεση ότι υπάρχει οικονομική δυνατότητα στήριξης και προβολής από τον Δήμο. Όπως ανέφερε, συμφωνεί με τις δράσεις, αλλά το πρόγραμμα δεν ήταν κοστολογημένο. Συνεχίζοντας, ρώτησε τι αντίκτυπο είχαν στον τουρισμό της Σκοπέλου οι δράσεις που πέρυσι η παράταξή του είχε στηρίξει. «Φέτος πώς σκοπεύετε να στηρίξετε τους επαγγελματίες αφού όλοι ξέρουμε ότι είναι μια δύσκολη χρονιά και θα υπάρχει χαμηλή ζήτηση καταλυμάτων λόγω του Covid-19; Έχει προβλέψει η Δημοτική Αρχή κονδύλι ενίσχυσης του τοπικού τουριστικού κλάδου; Όχι. Μέσα στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής αναφέρετε ότι θα έχουμε μια ανάκαμψη μετά από τρία-τέσσερα χρόνια. Ποια μέτρα θα πάρετε; Εμείς ζητήσαμε μείωση των τελών προκειμένου να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες, όπως έκαναν όλοι οι δήμοι της χώρας ή τουλάχιστον το 90% και το αρνήθηκε η Δημοτική Αρχή» δήλωσε, τονίζοντας ότι το τουριστικό προϊόν δεν είναι ανεξάρτητο από το εργατικό δυναμικό.

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κατσάρης ανέφερε ότι οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν την απορία όταν διάβασαν το πρόγραμμα, γιατί πρέπει να συζητηθεί, καθώς δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία. «Είναι ένα πρόγραμμα όλο γενικότητες, έχει την ίδια συνταγή, εκθέσεις, διαδίκτυο και επαφές με δημοσιογράφους. Είτε το διαβάσεις από πάνω προς τα κάτω είτε από κάτω προς τα πάνω ταιριάζει γάντι σε οποιοδήποτε νησί της Ελλάδας. Δεν έχει κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για τη Σκόπελο» είπε. Ακόμη αναφέρθηκε και αυτός στην ενίσχυση του τουριστικού κλάδου σημειώνοντας ότι οι ξενοδόχοι είτε με τις επιστρεπτέες προκαταβολές είτε με το πρόγραμμα «Ανάσα» ενισχύθηκαν αρκετά. «Για τους υπόλοιπους που δούλεψαν μόνο για δύο μήνες, θα πιέσει ο Δήμος για να ενισχυθούν μέχρι το καλοκαίρι;» διερωτήθηκε.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, η Σκόπελος που για το μεγαλύτερο τμήμα των διεθνών αφίξεών της εξαρτάται από το αεροδρόμιο της Σκιάθου, υπέστη σημαντική μείωση αφίξεων από το εξωτερικό, όπως άλλωστε συνέβη και σε εθνικό επίπεδο. «Στοιχεία της στρατηγικής που ακολουθήθηκαν φέτος και που χαρακτηρίστηκαν εύστοχα με βάση τα αποτελέσματα, όπως η έμφαση στον εγχώριο τουρισμό, η πρόκληση δημοσιότητας, οι δημοσιογραφικές επισκέψεις από Ελλάδα και κύριες αγορές του εξωτερικού, πρόκειται να διατηρηθούν και όπου είναι δυνατόν να εμπλουτιστούν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το