Τοπικά

Δεν δέχεται ρούχα και παπούτσια το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Μητρόπολης Δημητριάδος

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο “Εσταυρωμένος”, το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ι. Μ. Δημητριάδος (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο, τηλ. 242131002) -Παράρτημα του Συλλόγου-, ΔΕΝ θα δέχεται προσφορές, όπως ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια κ.α., για τους εξής λόγους:

1. Έχει μειωθεί ο αριθμός των εθελοντών-συνεργατών του ΚΕ.Δ.Α.Β., λόγω διακοπών και της πανδημίας.
2. Οι αποθήκες του ΚΕ.Δ.Α.Β. είναι πλήρεις. Αδυνατεί να αποθηκεύσει άλλες ποσότητες.
3. Αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας (εκτός Μαγνησίας), προς φυλακές και άλλους χώρους κράτησης ή φιλοξενίας, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτή την περίοδο.
4. Οι περισσότερες προσφορές, που κατατίθενται στη δομή αυτή, είναι ακατάλληλες προς χρήση. Τα ενδύματα, αλλά και τα υποδήματα, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. Η φθορά και η εγκατάλειψή τους σε ντουλάπες (για μεγάλα χρονικά διαστήματα) τα κάνουν άκρως ακατάλληλα για να χρησιμοποιηθούν από ανθρώπους.
5. Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Υγείας απαγορεύουν στη δομή να δέχεται και να προσφέρει ακατάλληλα είδη (φθαρμένα, άπλυτα, ασιδέρωτα και πεπαλαιωμένα) που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των απόρων συνανθρώπων.

Άρα, το ΚΕ.ΔΑ.Β. της Ι.Μ. Δημητριάδος δεν θα δέχεται προσφορές από σήμερα (27/07/2021) μέχρι νεωτέρας αποφάσεως του Δ.Σ.

Σε κάθε περίπτωση, η εκκλησιαστική αυτή δομή του ΚΕ.Δ.Α.Β.-Θουκυδίδου 10, στο Βόλο, τη. 242131002-
ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και για τον μήνα Αύγουστο, για να εξυπηρετεί όλους τους απόρους και τις κοινωνικές υπηρεσίες των ιδρυμάτων της περιοχής, που θα ήθελαν να προμηθευτούν τα αναγκαία είδη από τον “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το