Τοπικά

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Βόλου – Πανελλαδική απεργία από την ΠΝΟ

Αντιδρώντας στη νέα πρόταση των ακτοπλόων που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) κήρυξε για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 3 Ιουλίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Σήμερα το πρωί δεν εκτέλεσαν τα δρομολόγιά τους τα επιβατικά “Πρωτεύς” και “Σκιάθος Εξπρές” όπως και το υδροπτέρυγο “Ερατώ”.

Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση 2% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας από 1/6/2019, ενώ στελέχη ναυτεργατικών σωματείων έχουν ζητήσει την κατάργηση του νόμου 4150/2016 αναφορικά με τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της Αδριατικής, αλλά και βελτίωση των συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα, καθώς, όπως οι ίδιοι τονίζουν, ο νόμος 4150/2013 μείωσε στο 50% τους χειμερινούς μήνες το ξενοδοχειακό προσωπικό.
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα, που άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2018 και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, προέβλεπε αύξηση 2% στους μηνιαίους μισθούς των εν ενεργεία αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων που εργάζονται στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το