Τοπικά

Δέματα σε 2.000 άπορους θα μοιραστούν από τις Ενορίες – Ψηφιακά φέτος ο Έρανος της Αγάπης

Από τις Ενορίες και όχι από το Πνευματικό Κέντρο θα μοιραστούν φέτος τα δέματα σε 2.000 άπορους της Μαγνησίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Παράλληλα από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει ο Έρανος Αγάπης που φέτος θα είναι ψηφιακός.
Πιο συγκεκριμένα τα δέματα με ξηρά τροφή που κάθε χρόνο προσφέρονται λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, στους άπορους συμπολίτες, φέτος θα διανεμηθούν από τις ίδιες τις Ενορίες. Επομένως οι άποροι δεν θα μεταβαίνουν στο Πνευματικό Κέντρο επί της οδού Καρτάλη για να παραλαμβάνουν τα δέματα, αλλά η διανομή θα πραγματοποιηθεί από τις κατά τόπους Ενορίες.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τη σταδιακή εξάντληση των αποθεμάτων ακόμη και σε ξηρά τροφή η τοπική εκκλησία προσπαθεί να μην αφήσει αβοήθητους τους φτωχούς.
Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ανέφερε πως και φέτος αναμένεται να βοηθηθούν με τα δέματα περίπου 2.000 άποροι.

Στο μεταξύ, παραδοσιακά τέτοια περίοδο οι εθελόντριες γυναίκες θα είχαν ξεκινήσει να μεταβαίνουν στα σπίτια να παροτρύνουν τους πιστούς να διαθέσουν ένα μικρό χρηματικό ποσό από το υστέρημά τους, προκειμένου να βοηθήσουν τον Έρανο της Αγάπης και κατ’ επέκταση το κοινωνικό έργο της τοπικής εκκλησίας.
Οι γυναίκες είχαν μαζί τους το μήνυμα-κάλεσμα της Μητρόπολης καθώς και τα κουπόνια που εξαργυρώνονταν. Και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θερμή. Παρά τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια με τις περικοπές συντάξεων και μισθών, την υψηλή ανεργία, ο κόσμος βοηθούσε, όσο μπορούσε. Γι’ αυτό και σε γενικές γραμμές τα έσοδα από τον Έρανο της Αγάπης διατηρούσαν σε σταθερά υψηλά επίπεδα, δηλαδή γύρω στις 90.000 ευρώ. Βέβαια, αν δεν υπήρχαν οι εκατοντάδες εθελόντριες γυναίκες από όλες τις Ενορίες για να κτυπούν τις πόρτες των σπιτιών μας και να μας καλούν να συμβάλλουμε σε έναν καλό σκοπό, ο Έρανος της Αγάπης, ίσως να μην μπορούσε να διεξαχθεί.

Η πανδημία, όμως που έχει πλήξει τον πλανήτη από τα τέλη του περασμένου χειμώνα, αλλάζει τον τρόπο διεξαγωγής ακόμη και του Εράνου της Αγάπης. Έτσι, όπως τονίζεται από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, φέτος ο Έρανος της Αγάπης θα διεξαχθεί με ψηφιακό τρόπο, καθώς λόγω της έκτακτης κατάστασης οι εθελόντριες δεν μπορούν να μετακινούνται στα σπίτια. Είναι ζήτημα υγείας, κινδύνου από τη διασπορά του ιού, αλλά και μη προβλεπόμενης κίνησης μέσα από τις γνωστές επιλογές των sms.

Χθες στη Μητρόπολη επρόκειτο να γίνουν ο τελευταίες ρυθμίσεις για το πως θα υλοποιηθεί η ηλεκτρονική διαδικασία. «Προφανώς θα υπάρξει μια ψηφιακή πλατφόρμα, όπου ο ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται και να συνδράμουν οικονομικά» τόνισε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης π. Δαμασκηνός Κιαμέτης και συμπλήρωσε πως «Άμεσα οι πολίτες θα ενημερωθούν για τη διαδικασία και πως θα μπορούν να βοηθήσουν».
Ο Έρανος αναμένεται να αρχίσει από τις πρώτες μέρες της ερχόμενης εβδομάδας με την πλατφόρμα να βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία για πολύ καιρό.

Πάντως στη μητρόπολη υπάρχει ο σχεδιασμός να γίνει και με τον παραδοσιακό τρόπο ο Έρανος της Αγάπης, και εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, από το Πάσχα μέχρι τη γιορτή της Αναλήψεως.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το