Τοπικά

Δέματα αλληλεγγύης από το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας- Θα βοηθηθούν με τρόφιμα και κρέας 20 και πλέον οικογένειες μαθητών

Είκοσι και πλέον δέματα αγάπης και αλληλεγγύης θα δώσουν σε άπορους μαθητές των τριών συστεγαζόμενων σχολείων στο πρώην Πολυκλαδικό οι φοιτούντες του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας. Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από τη θεατρική παράσταση που πραγματοποιήθηκε την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου από την ομάδα αποφοίτων με την ονομασία «Επιμένουμε Ντελικάτοι Εραστές».

Πριν ακόμη πλησιάσουν τα Χριστούγεννα, όπου παραδοσιακά τα σχολεία προσφέρουν τρόφιμα σε απόρους και ιδρύματα, το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας προχώρησε ήδη στη σημαντική αυτή πράξη φιλανθρωπίας.
Από τη θεατρική παράσταση που έγινε στο σχολείο την παραμονή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου οι παρευρισκόμενοι αντί εισιτηρίου πρόσφεραν τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιώτης Μανδράκης επισήμανε πως η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και συγκεντρώθηκαν πολλά τρόφιμα που εντός ημερών θα μοιραστούν σε μαθητές του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής οι οποίοι προέρχονται από οικογένειες με οικονομική αδυναμία. Η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και ενόψει Χριστουγέννων. Στο σχολείο υπάρχουν δώδεκα μαθητές που χρήζουν άμεσης βοήθειας.
Στη «Θ» μίλησαν μαθητές του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας που ανταποκρίθηκαν και έφεραν τρόφιμα για τους άπορους συμμαθητές τους.
Ο μαθητής Δημήτρης Ιωάννης Χριστοφέλης τόνισε πως ήταν μια πολύ καλή ενέργεια για να ενισχυθούν οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν κάποιο οικονομικό θέμα. Πιστεύω ότι ήταν από τις πιο ωραίες πράξεις που μπορούσε να κάνει το Λύκειο.
Παίρνοντας το λόγο η Παρασκευή Μελαχροινάκη ανέφερε πως ελπίζει να συνεχιστεί αυτή η πρωτοβουλία, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και υπάρχουν συνεχείς ανάγκες για προσφορά τροφίμων.
Ο μαθητής Παντελής Ράμα επισήμανε πως το θέατρο μπορεί να συνδυαστεί με την αλληλεγγύη και με τη βοήθεια της κ. Μαργαρίτας Παπαϊωάννου μάθαμε πολλά πράγματα και βοηθήσαμε τις οικογένειες.
Από την πλευρά του ο μαθητής Γιάννης-Μόδεστος Κωνσταντέλλος σημείωσε πως έφερε τρόφιμα στο σχολείο, γιατί ήθελε να βοηθήσει τις οικογένειες που είχαν ανάγκη, ενώ από το Γυμνάσιο συμμετείχε σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Τουλάχιστον η κρίση τόνωσε την αλληλεγγύη.
Από την πλευρά της η υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας στο σχολείο κ. Μαργαρίτα Παπαϊωάννου τόνισε πως «Η ζωή πρέπει να τρέχει μαζί την τέχνη και να δίνει την αλληλεγγύη για όλους».

Εκδήλωση στις 17 Δεκεμβρίου
Το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας θα διοργανώσει μαζί με τον Εσταυρωμένο εκδήλωση το Σάββατο στις 17 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό που είναι αφιερωμένη για τους φυλακισμένους. Η εκδήλωση περιλαμβάνει διάφορα πολιτιστικά δρώμενα.
Από το σχολείο την επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν οι καθηγητές κ.κ. Μανδράκης, Μπλατσής, Γιανίσσης και Δραγάνης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το