Τοπικά

Δέματα αγάπης από το 3ο Γυμνάσιο Βόλου σε άπορες οικογένειες

Δέματα αγάπης με διάφορα τρόφιμα μακράς διαρκείας για άπορες οικογένειες του σχολείου, το Ορφανοτροφείο καθώς και το Σπίτι Γαλήνης του Ι.Ν. Ανάληψης Χριστού συγκέντρωσαν και θα προσφέρουν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου, ενώ παράλληλα οι γονείς και οι καθηγητές διέθεσαν χρήματα σε κρεοπωλείο της πόλης, προκειμένου να αγοράσουν από εκεί κρέατα οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.
Μια αλυσίδα προσφοράς και αλληλεγγύης από τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές δημιουργήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου συγκεντρώθηκαν πολλά τρόφιμα και θα δοθούν σε άπορους ενόψει του Πάσχα.

Ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Παναγιώτης Μανδράκης είπε πως ήταν συγκινητική η ανταπόκριση όλων των μαθητών και των οικογενειών τους που από το υστέρημά τους πρόσφεραν τρόφιμα και χρήματα για να στηρίξουν άπορες οικογένειες και το Ορφανοτροφείο.
Η φιλόλογος του σχολείου και εκ των πρωταγωνιστών της δράσης κ. Ασημίνα Σαρδέλη δήλωσε πως «εμπνεόμενοι οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου από ανώνυμους κι επώνυμους δωρητές της τοπικής μας κοινωνίας, που η γενναιοδωρία τους προκάλεσε αίσθηση το τελευταίο διάστημα, πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί μια μεγάλη «αλυσίδα» ευαισθητοποιημένων ανθρώπων. Μια «αλυσίδα» ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας και έμπρακτης καλοσύνης. Μια «αλυσίδα» με αποδέκτες μέλη της σχολικής μας κοινότητας που έχουν ανάγκη, αλλά και κάποια ιδρύματα, που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία. Μια «αλυσίδα», η οποία τελικά ένωσε δημιουργικά μαθητές, γονείς, καθηγητές, επαγγελματίες της πόλης μας και ανθρώπους που δρουν εθελοντικά σε διάφορους χώρους.

Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία «πακέτων αγάπης», τα οποία γέμισαν καταρχήν από την αγάπη των μαθητών, οι οποίοι, με ομόφωνη απόφαση του δεκαπενταμελούς τους συμβουλίου, πρόσφεραν ένα σημαντικό ποσό από τα έσοδα ψυχαγωγικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Στη συνέχεια τα πακέτα ενισχύθηκαν από προϊόντα που οι γονείς των μαθητών πρόσφεραν απλόχερα, και συμπληρώθηκαν από δωρεές ανθρώπων που γνωρίζουν, εκτιμούν και στηρίζουν το κοινωνικό έργο του σχολείου μας.
Αρωγός σπουδαίος στη συγκεκριμένη δράση στάθηκε για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, ο οποίος σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου, τους υπεύθυνους καθηγητές και τους μαθητές διευκόλυνε, στήριξε και συνέβαλε, ώστε ένα αρχικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Θεσσαλία» να δημιουργήσει αυτό το «ξεχείλισμα» αγάπης εν όψει της γιορτής της Αγάπης».

Η μαθήτρια Ιωάννα Μπόνου τόνισε πως «συγκεντρώσαμε πολλά τρόφιμα γιατί η κρίση υπάρχει και αρκετές οικογένειες έχουν ανάγκη της στήριξης όλων εμάς, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν».
Από την πλευρά του ο μαθητής Μάριος Βλασταρίδης είπε πως «μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με τους υπόλοιπους μαθητές περάσαμε το μήνυμα της αλληλεγγύης προσφέροντας χαρά και ελπίδα στους συνανθρώπους μας».
Ο μαθητής Αθανάσιος Παγουρτζής τόνισε πως «οι μαθητές βλέπουν την προσπάθεια των γονέων μέσα σε δύσκολες συνθήκες να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το