Τοπικά

Δέκτης GPS στον Δήμο Σκιάθου για τις αποτυπώσεις εδάφους

Ένα γεωδαιτικό δέκτη GPS με χειριστήριο πεδίου και πλήρες σετ παρελκόμενων θα προμηθευτεί ο Δήμος Σκιάθου, ενώ εγκρίθηκε και η τεχνική έκθεση για την προμήθειά του. Με τον δέκτη θα εξοπλιστεί η Υπηρεσία Περιβάλλοντος αλλά και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να μπορεί να προβαίνει σε αποτυπώσεις επί του εδάφους, καθώς και στην εύρεση και οριοθέτηση των ιδιοκτησιών εντός και εκτός (δασικών εκτάσεων) σχεδίου πόλης. Μέχρι σήμερα, οι εργασίες αυτές γίνονταν από εξωτερικούς συνεργάτες, γεγονός που ήταν αρκετά χρονοβόρο για τον Δήμο. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της δαπάνης προβλέπεται να ανέλθει στο ποσό των 9.920 ευρώ. Μετά την προμήθεια, θα ακολουθήσει εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου στον χειρισμό των οργάνων αυτών. Σημειώνεται ότι ο δέκτης GPS θα περιλαμβάνει και πλήρες σετ παρελκόμενων για χρήση με δίκτυα μονίμων σταθερών αναφοράς.

Δωρεάν η χρήση της εφαρμογής Cityzen App
Ο δήμαρχος Σκιάθου αποδέχθηκε την πρόταση της εταιρείας Novel Τech για δωρεάν χρήση της εφαρμογής Cityzen App από τους Δήμους, για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στους δημότες μέσα από το Developer Account της Novel Tech στο AppStore και στο GooglePlay. Mε τη λήξη του διαστήματος δωρεάν χρήσης, μπορεί να εκκινηθεί περίοδος συνδρομής, εφόσον το επιθυμεί ο Δήμος και να υπογραφεί σχετική σύμβαση, σύμφωνα με την οποία οι υπηρεσίες συνδρομής θα προσφέρονται με κόστος 2.480 ευρώ ανά έτος. Η δωρεάν συνδρομή αφορά τη χρήση των ακόλουθων υποσυστημάτων: υποβολή και διαχείριση αιτημάτων, αναφορών και προβλημάτων που αφορούν τον Δήμο από πολίτες και επιχειρήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αιτήσεις πιστοποιητικών από πολίτες και επιχειρήσεις, ενότητα ενημέρωσης δημοτών, χρήσιμα τηλέφωνα του Δήμου, των νοσοκομείων αναφοράς και του ΕΟΔΥ, αλλά και αποστολή άμεσων ενημερώσεων στα κινητά, όσων έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή με έκτακτες ανακοινώσεις για τους κατοίκους.

Προμήθεια δύο απορριμματοφόρων
Ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια δύο δορυφορικών απορριμματοφόρων οχημάτων ανοιχτού τύπου, χωρητικότητας 2,5m3 με σύστημα ανύψωσης κάδων, προκηρύσσει ο Δήμος Σκιάθου. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 86.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και η προμήθεια θα χρηματοδοτηθεί από τα τακτικά έσοδα του Δήμου. Η υποβολή των προσφορών ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 21 Απριλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το