Αθλητισμός

Δέκατη στον κόσμο η Βολιώτισσα Μένια Τσιόβολου στο πρωτάθλημα χιονοδρομίας Νεανίδων

Συνεχίζει τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις η Βολιώτισσα Μένια Τσιόβολου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων χιονοδρομίας που γίνεται στο Νταβός. Η 17χρονη πρωταθλήτρια κατέλαβε την 10η θέση στο σλάλομ στην κατηγορία Under 18 και την 33η στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 104 αθλήτριες από 42 χώρες του κόσμου.

Το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού με αθλήτριες από παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος αλλά και ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας της πίστας λόγω της χάραξής της και του υπερβολικά παγωμένου τερέν, κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία της Βολιώτισσας πρωταθλήτριας.
Να θυμίσουμε πως η Μένια Τσιόβολου στην πρεμιέρα των αγώνων είχε κατακτήσει την 19η θέση στο γιγαντιαίο σλάλομ στην ίδια κατηγορία.

Γνωρίστε το σκι Δρόμων Αντοχής στον ΕΟΣ Βόλου
Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΣ Βόλου καλεί όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν το σκι να επευθυνθούν για εγγραφές στον σύλλογο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Τώρα που τα χιόνια στα βουνά είναι αρκετά φέρτε το παιδί σας να γνωρίσει το σκι αντοχής. Είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα της χιονοδρομίας και πολύ διαδεδομένο στην Ευρώπη και κυρίως στη Σκανδιναβία. Ως Ολυμπιακό άθλημα έχει όλες τις επίσημες αναγνωρίσεις και τα ευεργετήματα για τους αθλητές που διακρίνονται στους αγώνες.
Τις περιόδους με χιόνι, οι προπονήσεις γίνονται το Σάββατο και την Κυριακή στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Η προπόνηση των παιδιών στο βουνό θα γίνεται σε πίστες με τους προπονητές τους, όπου δίπλα υπάρχει πλήρης θερμαινόμενος και άνετος χώρος για την υποδοχή και την ξεκούραση των παιδιών για το διάλλειμα τους. Στο τέλος της περιόδου συμμετέχουν σε αγώνα-γιορτή που διοργανώνει ο Σύλλογος με έπαθλα για όλα τα παιδιά . Ο σύλλογος διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό εξοπλισμού για το χιόνι όπως σκι, μπότες μπαστούνια για τα παιδιά. Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά αθλητές συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες της Ομοσπονδίας.
Τέλος , για την συνεχή προπόνηση των αθλητών τις περιόδους όπου δεν υπάρχει χιόνι, η προπόνηση συνεχίζεται με Ρολλερσκι , τρέξιμο και διάφορες ασκήσεις φυσικής κατάστασης και δύναμης.
Πληροφορίες-εγγραφές στο 6980010290 (Μυτιλιός Σ), στο [email protected] και στο facebook (ΕΟΣ ΒΟΛΟΥ)».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το