Αθλητισμός

Δέκατη στον κόσμο η συγχρονίστρια του ΝΟΒΑ Β. Κοφίδη

Τη 10η θέση στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του μικτού ντουέτου κατέκτησαν η Βολιώτισσα Βασιλική Κοφίδη και ο Βασίλης Γκορτσιλάς στο φινάλε των αγωνισμάτων της συγχρονισμένης κολύμβησης του 17ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη.
Το ελληνικό Μικτό Ντουέτο βαθμολογήθηκε με 69,8333 β., καλύτερα από τον Προκριματικό, και κατετάγη 10ο ανάμεσα στα 11 ζευγάρια που μετείχαν στον Τελικό του αγωνίσματος. Η 16χρονη αθλήτρια του ΝΟΒΑ και ο συνομήλικός της παρτενέρ από τη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκε.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία (που ήταν και πάλι η κυρίαρχη δύναμη, παίρνοντας 7 χρυσά στα 8 από τα 9 αγωνίσματα που μετείχε) με τους Αλεξάντερ Μάλτσεφ και Μιχαέλα Καλάντσα, που βαθμολογήθηκαν με 92,6000 β. Το αργυρό πήραν οι Μαριάντζελα Περουπάτο και Τζόρτζιο Μινισίνι από την Ιταλία με 91,1000 β. και το χάλκινο οι Κανάκο Κιτάο Σπέντλοβ και Μπιλ Μέι από τις ΗΠΑ με 88,7667 β.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως καλλιτεχνική κολύμβηση θα ονομάζεται πλέον η συγχρονισμένη κολύμβηση, σύμφωνα με τις αλλαγές που ανακοίνωσε επισήμως η FINA.

Κοφίδη: Συνέχεια βελτιωνόμαστε
Η Βασιλική Κοφίδη μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ δηλώνοντας τα εξής:
«Προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Έγιναν κάποια λάθη συγχρονισμού στον προκριματικό, αλλά πιστεύω να γίνουμε ακόμη καλύτεροι…
Με τον Βασίλη (σ.σ. Γκορτσιλά) κάναμε προπόνηση κάποιες εβδομάδες. Δεν υπήρξε συγκεκριμένη περίοδος που δουλέψαμε μαζί. Ήταν πολύ λίγος ο καιρός, όμως καταφέρνουμε συνέχεια και βελτιωνόμαστε… Είναι μια όμορφη εμπειρία, κι είμαι πολύ ενθουσιασμένη που είμαι ένα απ’ τα κορίτσια που κάνει μικτό ντουέτο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και στη συνέχεια».
Ο Βασίλης Γκορτσιλάς στα 16 του χρόνια, γράφει ιστορία στο άθλημα. Είναι το πρώτο αγόρι από ελληνικής πλευράς που μπαίνει στον μέχρι πρότινος περιχαρακωμένο και γυναικοκρατούμενο χώρο της συγχρονισμένης κολύμβησης.
«Προσπαθήσαμε και τα καλλιτεχνικά μας ήταν αρκετά καλά, όμως πιστεύω ότι μπορούμε κι άλλο, είπε γεμάτος αισιοδοξία ο Βασίλης Γκορτσιλάς»
Από την πλευρά της η Ναταλία Τσερνέτσκα τόνισε: «Προσπάθησαν τα παιδιά όσο μπορούσαν. Ο Βασίλης κάνει συγχρονισμένη πολύ λίγο καιρό. Μπήκε πρόσφατα στο ντουέτο. Τον καλέσαμε πρώτη φορά για καμπ τον Απρίλιο. Όταν δεν γνώριζε τίποτε. Έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα προόδου, κάτι που δείχνει ότι το μέλλον θα είναι δικό του. Οπωσδήποτε θέλει δουλειά.
Τα κορίτσια για να φτάσουν σ’ αυτό το επίπεδο που είμαστε, έχουν κάνει πολλά χρόνια συγχρονισμένη. Ο Βασίλης μόλις ξεκινά. Είναι δουλευταράς και πιστεύω θα γίνει το καλύτερο. Θέλω να σας πω, όταν αποφασίστηκε να δημιουργηθεί το μικτό ντουέτο, ήμουν εναντίον. Δηλαδή αναρωτήθηκα, άνδρες στην συγχρονισμένη; Όταν όμως δοκίμασα κι είδα τον Βασίλη, άλλαξα άποψη. Και δεν περίμενα ότι θα άλλαζα τόσο πολύ γνώμη. Είναι πολύ ενδιαφέρον το αγώνισμα και πολύ όμορφη η προσπάθεια».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το