Τοπικά

Δεκατέσσερα δρομολόγια ημερησίως για τα δημοτικά λεωφορεία της Σκιάθου

Τις διαδρομές και την είσπραξη αντιτίμου στα δημοτικά λεωφορεία καθόρισε με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου που συνεδρίασε χθες. Όπως αποφασίστηκε ο αριθμός των δρομολογίων ημερησίως καθορίστηκε στα 14 και θα εκτελούνται από τις 8.30 το πρωί έως τις 10.30 το βράδυ, με συχνότητα αναχώρησης ανά μία ώρα. Το πρόγραμμα αυτό θα τροποποιείται ανάλογα την τουριστική κίνηση.
Με κριτήριο τη χιλιομετρική απόσταση της γραμμής Σκιάθου-Κουκουναριών καθορίστηκε επίσης το αντίτιμο για τις μεταφορικές υπηρεσίες που θα προσφέρει η δημοτική συγκοινωνία. Προτείνεται έτσι η έκδοση δύο χρωμάτων εισιτηρίων που θα αντιστοιχούν στις δύο βασικές διαδρομές: Σκιάθου-Αγίας Παρασκευής με αντίτιμο 1,60 ευρώ και Σκιάθου-Κουκουναριών με αντίτιμο 2,00 ευρώ.

Με την απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή εισηγείται τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Τα εισιτήρια να εκδίδονται με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και να διατίθενται στο επιβατικό κοινό από τους εισπράκτορες που θα τα χορηγούν κατά την είσοδο των επιβατών στο λεωφορείο. Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο τρόπο, ένας καθορισμένος αριθμός εισιτηρίων θα χρεώνεται καθημερινά από την ταμειακή υπηρεσία στους εισπράκτορες, οι οποίοι την επόμενη ημέρα ή, αν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, την ερχόμενη Δευτέρα, θα καταθέτουν στον αρμόδιο υπάλληλο το χρηματικό ποσό της είσπραξης και θα ξεχρεώνονται τον αντίστοιχο αριθμό εισιτηρίων. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποτελεί εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο που θα λάβει σχετική απόφαση για τις διαδρομές των δημοτικών λεωφορείων.

Παράλληλα αποφασίστηκε η πρόσληψη τεσσάρων οδηγών λεωφορείων και τεσσάρων εισπρακτόρων που θα απασχοληθούν με σχέση εργασίας δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας. Και οι οχτώ συμβασιούχοι θα απασχοληθούν το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου, προκειμένου να λειτουργήσουν τα λεωφορεία της συγκοινωνιακής γραμμής Σκιάθου-Κουκουναριών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το