Τοπικά

Δεκαήμερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο

7-Dimotika-xristougeniat-ekdiloseis

Δεκαήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων πραγματοποιεί το ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τελικός δικαιούχος είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), ενώ ανάδοχος του έργου είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Βόλου(Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ.).
Αναλυτικότερα, η εβδομάδα από Δευτέρα 14 έως Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στον Καρυοθραύστη. Σε ένα σκηνικό φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από χαρτί που αναπαριστά σκηνές του παραμυθιού, τα παιδιά παρακολουθούν κάθε μέρα την αφήγηση ενός κομματιού του παραμυθιού, ακούν την εξαίρετη μουσική του Τσαϊκόφσκι, βλέπουν σε βίντεο σκηνές από διάσημες χορογραφίες και στη συνέχεια εικονογραφούν την σκηνή με την τεχνική του κολάζ. Στόχος της δραστηριότητας είναι να γνωρίσουν το πολυδιάστατο του έργου και να το κάνουν κτήμα τους μετέχοντας ενεργά και παράγοντας τη δική τους εικονογράφηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, για τεχνικούς λόγους δεν θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Καρυοθραύστης» από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Βασδέκειο (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ) που ήταν προγραμματισμένη για χθες Παρασκευή 18/12 στο Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο).
Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, για τα παιδιά των ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ έχουμε καλέσει το κουκλοθεατρικό εργαστήρι Μαιρηβή, που θα παρουσιάσει στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας την παράσταση «ο Μισοκοκοράκος». Έτσι, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μια άρτια, επαγγελματική κουκλοθεατρική παράσταση.
Την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου το ΚΔΑΠ Βασδέκειο μετατρέπεται σε κινηματογραφική αίθουσα και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παρακολουθήσουν μια ταινία στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Τέλος, τα ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ μετέχουν στο εορταστικό κλίμα των εκδηλώσεων της πόλης μας, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο δρώμενο για παιδιά. Στην πλατεία του Αγίου Νικολάου από Δευτέρα 28 έως Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, θα στηθεί ένα Χριστουγεννιάτικο Δωμάτιο Μυστηρίου για παιδιά 5-12 ετών. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι Δευτέρα – Τετάρτη 17.00-20.30 και Πέμπτη 14.30-18.00. Τα παιδιά των ΚΔΑΠ, αλλά και όλα τα παιδιά της πόλης μας θα έχουν την ευκαιρία να μετέχουν σε ένα παιχνίδι μυστηρίου διάρκειας λίγων λεπτών, όπου χρησιμοποιώντας τη φαντασία και την ευρηματικότητά τους θα λύσουν το γρίφο και θα ανταμειφθούν με ένα μικρό κέρασμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το