ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φυσικοθεραπεία στις δομές ΚΗΦΗ του Δήμου Βόλου

Τοπικά

Επεσε το πρώτο χιόνι στον Ολυμπο

Ελλάδα

Επιστροφές φόρων 1,8 δισεκ. οφείλει το Δημόσιο

Οικονομία

Έφυγε από τη ζωή 58χρονη στη Νέα Ιωνία 

Τοπικά

Ο καιρός

Τοπικά

Συνάντηση των «Ρομαλέων» στην Ανακασιά

Τοπικά

Πoινή φυλάκισης 3 έως 10 έτη για τον Μπιλ Κόσμπι

Κόσμος

Βόλος: Σύλληψη 37χρονου για διακίνηση ναρκωτικών

Τοπικά

Μέγιστες ριπές ανέμου σε Σκιάθο και Πορταριά

Τοπικά

Τοπικά

Δεκαεννέα χρόνια στο “πηδάλιο” της τοπικής εκκλησίας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Δεκαεννέα χρόνια στη Μητρόπολη Δημητριάδος συμπλήρωσε σήμερα ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος διαδέχθηκε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Για την επέτειο αυτή μίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, προλογίζοντας την 2η Ιερατική Σύναξη του τρέχοντος έτους, που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ο π. Δαμασκηνός μετέφερε τις ευχές και τον σεβασμό όλων στον Σεβ. κ. Ιγνάτιο.

Ομιλητής της Σύναξης ήταν ο Πρωτ. Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Οργάνωση ενοριακής ζωής – Σύγχρονα μέσα ποιμαντικής – Εκδηλώσεις – Οργάνωση Πν. Κέντρου για ανταπόκριση στις σύγχρονες ανάγκες».

Μετά το τέλος της ομιλίας, τον λόγο έλαβε ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε, με συγκίνηση, στην σημερινή επέτειο, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η Εκκλησία δε μας ανήκει, αλλά εμείς ανήκουμε σ’ Αυτήν, ως διάκονοι και, κατ΄ επέκτασιν στον Θεό και στον λαό».

Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την ενότητα του ιερού κλήρου στην περιοχή, αλλά και την ποιότητα των ιερατικών οικογενειών, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το υψηλό λειτουργικό επίπεδο των ενοριών, για την φροντίδα και την επιμέλεια των Ναών, για την χρηστή διαχείριση των οικονομικών, ενώ ειδική μνεία έκανε στην ανάπτυξη και την πρόοδο των Ιερών Μονών της τοπικής εκκλησίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το