Πολιτισμός

Δεκαεννέα χαράκτες εκθέτουν έργα τους στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο»

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαΐου στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» η έκθεση «Νέοι Χαράκτες» με έργα 19 καλλιτεχνών, Ελλήνων και Κυπρίων.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος και μία από τις επιμελήτριες της έκθεσης κ. Φιλάνθη Κουλάκου τόνισε ότι «η έκθεση διοργανώθηκε πρώτη φορά το 1991 κατόπιν πρότασης της Λουκίας Μαγγιώρου, ζωγράφου και χαράκτριας, συζύγου του Α. Τάσσου (Αναστάσιου Αλεβίζου) και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατό της πέρσι τον Ιούνιο, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε η έκθεση αυτή στο Σπίτι της Κύπρου».

Η ίδια σημείωσε ότι αυτό που ενδιαφέρει την Εταιρεία είναι να δίνεται ένα βήμα σε νέους καλλιτέχνες, Έλληνες και Κύπριους έως 40 ετών, για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους.
Όσον αφορά στους δεσμούς της Εταιρείας με τον Βόλο η ίδια εξήγησε πως αυτοί είναι πάρα πολλοί. «Ο Α. Τάσσος έχει κάνει τα χαρακτικά στο Δημαρχείο Βόλου και επίσης ο Κίτσος Μακρής ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας και φίλος του Α. Τάσσου» επισήμανε.

Από την πλευρά της η κ. Χρύσα Δραντάκη, διευθύντρια Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, σημείωσε πως «έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε για ακόμη μία φορά μία συλλογή έργων από την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος» για να προσθέσει ότι ο Α. Τάσσος με το κληροδότημα και το ίδρυμα που είχε συστήσει πριν τον θάνατό του, βοηθά και στηρίζει τους νέους χαράκτες.
«Κάθε φορά βλέπουμε διαφορετικές φωνές και εκφράσεις, κάτι πολύ ενδιαφέρον για μία τέχνη που δεν τη γνωρίζει ο πολύς κόσμος» πρόσθεσε.

Ο σκοπός της έκθεσης είναι να εκφράζονται και να δείχνουν τη δουλειά τους νέοι σε ηλικία χαράκτες, από σχολές καλών τεχνών, με πολύ καλά βιογραφικά και μετά από επιλογή από ειδικές επιτροπές της Εταιρείας. «Μέσω της έκθεσης μπορεί να φανεί το έργο τους, διότι είναι δύσκολο να γίνει αυτό ατομικά. Οι ομαδικές παρουσιάσεις με σπόνσορα ένα ίδρυμα και ένα τέτοιο όνομα είναι μεγάλη βοήθεια για την πορεία ενός καλλιτέχνη» κατέληξε.
Ωράριο λειτουργίας, Τρίτη-Παρασκευή, 10.00-13.00 και 19.00-21.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το