Τοπικά

Δεκάδες τηλεφωνήματα για χρέη προς τη ΔΕΗ – Από δικηγορικό γραφείο των Αθηνών σε Βολιώτες

Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχονται Βολιώτες από δικηγορικό γραφείο των Αθηνών για χρέη προς τη ΔΕΗ, μετά από εντολή κεντρικά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.
Ο εκπρόσωπος του δικηγορικού γραφείου ενημερώνει για τα χρέη και την κατάσταση προτείνοντας ακόμα και διακανονισμό σε μικρά και μεγάλα ποσά, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει συνεννόηση και τακτοποίηση, μπορεί να δώσει εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ρεύματος.
Αναγνώστης της εφημερίδας κατήγγειλε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από δικηγορικό γραφείο των Αθηνών και από την άλλη γραμμή τον ειδοποίησαν για κοινόχρηστη παροχή ρεύματος, που ο λογαριασμός είναι ληξιπρόθεσμος και πρέπει να πληρωθεί άμεσα. «Και το εξωφρενικό είναι ότι το ποσό ξεπερνά κατά λίγο τα 200 ευρώ χωρίς να έχει εκδοθεί και παραληφθεί ο επόμενος λογαριασμός» σημείωσε ο ίδιος. Ο αναγνώστης, όπως σημείωσε, ενημερώθηκε από το δικηγορικό γραφείο ότι ενεργεί κατ’ εντολή της ΔΕΗ και αν δεν πληρωθεί άμεσα το ποσό θα δοθεί εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ρεύματος.

Πριν μέρες άλλος Βολιώτης που τηλεφώνησε στη «Θ» είχε την ίδια εμπειρία για οφειλή περίπου 450 ευρώ από δύο ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος, για τους οποίους ενημερώθηκε από δικηγορικό γραφείο των Αθηνών ότι πρέπει να τακτοποιήσει και να πληρώσει τουλάχιστον τον έναν ώστε να μη δοθεί εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για να κοπεί το ρεύμα.
Και τις δύο περιπτώσεις είχε δημοσιοποιήσει η «Θ» μέσω σχολίων και ήταν η αφορμή να τηλεφωνούν σχεδόν καθημερινά Βολιώτες να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν τα παράπονά τους ότι έχουν και οι ίδιοι δεχτεί τηλεφωνήματα.
Ένας αναγνώστης εξέφρασε και την απορία του με ποιο δικαίωμα και πώς έχουν δοθεί τα στοιχεία του και το χρέος που έχει προς τη ΔΕΗ σε ένα δικηγορικό γραφείο. «Αυτά τα στοιχεία δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα» απόρησε ο ίδιος,

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία δίνονται από τα κεντρικά της ΔΕΗ και δεν έχει καμία σχέση το υποκατάστημα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στον Βόλο, αλλά το οξύμωρο είναι πως δεν αφορά μεγαλοοφειλέτες και περιλαμβάνονται περιπτώσεις με μικρά σχετικά ποσά.
Δημιουργεί επίσης έκπληξη το γεγονός ότι αφορά περιπτώσεις επαγγελματικών, οικιακών και αγροτικών παροχών χωρίς να γίνεται ένας διαχωρισμός σε μεγάλα και μικρά χρέη, αλλά όλα έχουν μπει σε ένα τσουβάλι.
Όποιος έρθει σε συμφωνία-διακανονισμό με το δικηγορικό γραφείο δεν χρειάζεται να επισκεφτεί το υποκατάστημα της ΔΕΗ Βόλου. Έχει όμως το δικαίωμα να προχωρήσει στον διακανονισμό στη ΔΕΗ Βόλου, αφού όμως έχει πληρώσει την πρώτη δόση μέσω τράπεζας και έρθει σε συνεννόηση με το δικηγορικό γραφείο.

Νέο πρόγραμμα διακανονισμού
Στη ΔΕΗ «τρέχει» πλέον νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο αφορά σε όλους όσοι έχουν χάσει παλιότερο διακανονισμό. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα διακανονισμού είναι αυστηρότερο, προς απογοήτευση κυρίως των αγροτών που ήλπιζαν σε ευνοϊκότερους όρους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το