Τοπικά

Δεκάδες ρούχα στα αζήτητα του ραφείου για μήνες – Σπ. Κάππας: “Ποτέ άλλοτε δεν μας άφηναν τόσα πολλά”

«Αμανάτι» στον ράφτη αφήνουν ρούχα, όλο και περισσότεροι Βολιώτες. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, αλλά τον τελευταίο χρόνο εντείνεται σε σχέση με το παρελθόν, κατά περίπου 20%. Παράλληλα η κίνηση σε ραφεία έχει μειωθεί γύρω στο 40% μέσα σε έναν χρόνο.

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται ουκ ολίγα νοικοκυριά αποτυπώνεται και στις επιδιορθώσεις ενδυμάτων. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ραφείου στο κέντρο του Βόλου Σπύρο Κάππα η αγορά βρίσκεται σε βαθιά κρίση, η οποία εντάθηκε εξαιτίας και του δίμηνου «λουκέτου», λόγω της εφαρμογής των μέτρων προστασίας ενάντια στην πανδημία του Covid-19. «Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη και η αγορά βρίσκεται σε διαρκή πτώση. Σε σχέση με πέρσι είμαστε γύρω στο 40% κάτω. Την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις και όλα τα έξοδα τρέχουν» εξηγεί ο κ. Κάππας, που επισημαίνει ταυτόχρονα αυξάνονται και οι πελάτες που αφήνουν τα επιδιορθωμένα ρούχα τους στο μαγαζί, χωρίς να περάσουν να τα παραλάβουν λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Μάλιστα μας δείχνει τα δεκάδες χειμωνιάτικα παλτά, μπουφάν και σακάκια που έφεραν πελάτες για επιδιόρθωση πριν την έναρξη της καραντίνας και δεν έχουν προσέλθει ακόμη να τα παραλάβουν. «Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 40 χειμωνιάτικα παλτά, σακάκια, μπουφάν που περιμένουν τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι παρά τα γραπτά μηνύματα που τους έχουμε στείλει πως είναι έτοιμα, δεν έχουν έρθει στο μαγαζί για να καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο, που δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ και αυτά σε κάποιες περιπτώσεις, για να τα πάρουν» τονίζει. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως τα προηγούμενα χρόνια παρατηρούνταν αντίστοιχες ενέργειες, με πελάτες να μην παραλαμβάνουν τα ρούχα τους, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν χειροτερεύσει.

«Ποτέ άλλοτε δεν μας άφηναν τόσα πολλά ενδύματα. Τα προηγούμενα χρόνια στη χειρότερη να έφταναν τα 15 με 20, αλλά φέτος η κατάσταση έχει ξεφύγει, με τον αριθμό τους σχεδόν να διπλασιάζεται, ενώ δεν συμπεριλαμβάνουμε τα μπλουζάκια, τα παντελόνια και τα πουκάμισα που είναι και αυτά πάρα πολλά». Τα ενδύματα που αφήνονται στο κατάστημα είναι συνήθως χαμηλής αξίας, καθώς όλοι όσοι δίνουν για επιδιόρθωση επώνυμα και ακριβά ενδύματα, φροντίζουν με το που είναι έτοιμα να τα παραλάβουν. «Είμαστε σε αναμονή για το πώς θα πάει η κατάσταση» καταλήγει ο Βολιώτης ράφτης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το