Τοπικά

Δεκάδες προσλήψεις αναπληρωτών στη Μαγνησία – Καλύφθηκαν τα κενά των εκπαιδευτικών σε όλα τα Δημοτικά

Στις πιο μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μάλιστα στην πρώτη φάση των τελευταίων ετών προχώρησε χθες το πρωί το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά για την κάλυψη των κενών στα σχολεία προσλήφθηκαν 16.320 αναπληρωτές νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές σε σύνολο 20.000 προσλήψεων που αναμένεται να κάνει φέτος.
Οι προσλήψεις αναμένονταν το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο το υπουργείο τις ανακοίνωσε τα ξημερώματα κρατώντας ξάγρυπνους ουκ ολίγους που με αγωνία περίμεναν να δουν αν θα διοριστούν.
Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 16.320, εκ των οποίων 12.392 στην Πρωτοβάθμια και 3.928 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ειδικότερα, στις δομές Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 5.841 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (3.629 και 2.212 αντίστοιχα). Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 8.763 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 1.716 καθηγητές.

Στη Μαγνησία προσλήφθηκαν 150 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, αριθμός υψηλός, αφού για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Μαγνησία πήρε από αρχές Σεπτεμβρίου τόσους πολλούς αναπληρωτές.
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προσλήφθηκαν 75 αναπληρωτές.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Μαγνησίας προσλήφθηκαν 76 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Από αυτούς οι δέκα είναι δάσκαλοι, οι πέντε νηπιαγωγοί, οι 34 ειδικής αγωγής, δύο αγγλικών, δύο μουσικής, έξι εικαστικών, ένας γυμναστής, τέσσερις θεατρικής αγωγής, δώδεκα εκπαιδευτικοί στην παράλληλη στήριξη.
Οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν στα σχολεία αύριο Παρασκευή.

Χθες το ισόγειο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γέμισε από εκπαιδευτικούς που μετέβηκαν εκεί για να παραδώσουν τα δικαιολογητικά και να αναλάβουν υπηρεσία. Όλοι τους στις 11 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία τους.
«Είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε κανονικά τα σχολεία και στις 11 Σεπτεμβρίου οι ελλείψεις να είναι ελάχιστες» τόνισε ικανοποιημένος ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος και πρόσθεσε πως «αυτή τη φορά το υπουργείο Παιδείας προσέλαβε αναπληρωτές όχι μόνο για την ειδική αγωγή, όπου είχαμε πολλές ελλείψεις, αλλά και σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικότητες καθηγητών και έτσι δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Ειδικότερα σε δασκάλους είμαστε πλήρεις. Ακόμη και αν προκύψουν με την έναρξη των μαθημάτων κάποια κενά, έχουμε κάποιο περίσσευμα εκπαιδευτικών για να τα καλύψουμε. Στα νησιά που ήταν η ανησυχία μας, έχουν καλυφθεί όλα τα κενά σε δασκάλους και έμειναν ελάχιστα σε νηπιαγωγούς».
Χθες τοποθετήθηκαν και οι δάσκαλοι που ήταν λειτουργικά υπεράριθμοι, ενώ οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν αύριο Παρασκευή.
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Μετά από εντατική και συστηματική προετοιμασία των υπηρεσιών του υπουργείου, η κανονικότητα στη δημόσια εκπαίδευση είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Πριν από τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς όλα τα βιβλία βρίσκονται στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών που την 11η Σεπτεμβρίου – την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς – θα βρίσκονται στις θέσεις τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το