Κόσμος

Δεκάδες νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο στην Ταϊλάνδη – Επέζησε μόνο ένας φοιτητής

Μικρό λεωφορείο ενεπλάκη σε τροχαίο και έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα έντεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο παιδιά, να χάσουν τη ζωή τους στην επαρχία Ναχόν Ρατσασίμα στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματικός της αστυνομίας.

Το δυστύχημα εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη λωρίδα υψηλής ταχύτητας αυτοκινητοδρόμου, όταν το βαν, που μετέφερε δώδεκα ανθρώπους από την Αμνάτ Γιαρόεν (ανατολικά) στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ, βγήκε από τον δρόμο και κατέληξε στο πλάι, μέσα στο κεντρικό διαχωριστικό.

Νεαρός μπόρεσε να βγει από το μικρό λεωφορείο προτού εκδηλωθεί η πυρκαγιά, όχι όμως οι υπόλοιποι, που παγιδεύτηκαν μέσα στον χώρο επιβατών και «πέθαναν στην πυρκαγιά», εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο μοναδικός επιζών, φοιτητής, 20 ετών, είχε αποκοιμηθεί όταν τον ξύπνησε κραυγή τη στιγμή που συνέβαινε το δυστύχημα, αφηγήθηκε ο ίδιος στη δημόσια τηλεόραση Thai PBS.

«Κλώτσαγα τα παράθυρα, έσπασα ένα και κατάφερα να βγω από μια στενή τρύπα», είπε ο νεαρός. «Λίγη ώρα μετά, το μικρό λεωφορείο εξερράγη», πρόσθεσε.

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε όλο το αυτοκίνητο μέσα σε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα, τόνισε μέλος σωστικού συνεργείου που επιχείρησε στο σημείο στη δημόσια ταϊλανδική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, η φωτιά οφειλόταν στα καύσιμα: το μικρό λεωφορείο διέθετε δεξαμενή με φυσικό αέριο, που δεν διέρρευσε.

Διενεργείται έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί για ποιον λόγο το μοιραίο βαν εξετράπη της πορείας του, πέρασε το προστατευτικό κιγκλίδωμα καταλήγοντας να ανατραπεί μέσα στο κεντρικό διαχωριστικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με τις αρχές.

Το πολύνεκρο δυστύχημα, εν μέσω των εορτασμών για το σεληνιακό νέο έτος, υπενθυμίζει πόσο επικίνδυνες είναι οι οδικές μεταφορές στην Ταϊλάνδη, χώρα διαβόητη για τα αναρίθμητα τροχαία της.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα οποία ανάγονται στο 2019, στο βασίλειο καταγράφεται δείκτης θνησιμότητας λόγω των τροχαίων δυστυχημάτων διπλάσιος από τον μέσο όρο στην υπόλοιπη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Influencer δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της μπροστά στην κόρη της

Μια influencer από τη Χαβάη πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον εν διαστάσει σύζυγό της μπροστά στην…

25 Δεκεμβρίου 2023

Χρόνια πολλά εύχεται το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου

Τις δικές του ευχές για τα Χριστούγεννα και τον νέο χρόνο που έρχεται έστειλε το…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος από την ΠΑΕ Νίκη

Ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2024 έστειλε η ΠΑΕ Νίκη. "Χρόνια πολλά. Ευχές…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ισραήλ: «Απελευθερώστε τους τώρα» – Συγγενείς ομήρων αποδοκίμασαν τον Νετανιάχου στο κοινοβούλιο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποδοκιμάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κνεσέτ,…

25 Δεκεμβρίου 2023

Στην εντατική οι επιβαίνοντες από τροχαίο – Οι γιατροί ακρωτηριάσαν τα κάτω άκρα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο νεαρά άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο προσέκρουσε σε…

25 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο χιόνι σε τέσσερα χιονοδρομικά της χώρας – Πού το… έστρωσε

Παρά τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες στα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού, Καϊμακτσαλάν, Πισοδερίου – Βίγλας και της Βασιλίτσας…

25 Δεκεμβρίου 2023