Τοπικά

Δεκάδες ερευνητικές εργασίες στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών

Με στόχο την παρουσίαση και τη διάχυση των αποτελεσμάτων ερευνητικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων αναφορικά με τα ηλεκτρονικά και τηλεπικοινωνιακά συστήματα, ξεκίνησε χθες στον Βόλο το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών στο ξενοδοχείο Xenia.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στις χθεσινές εργασίες του προεδρεύοντες ήταν οι καθηγητές Φώτιος Πλέσσας και Γεώργιος Σταμούλης.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Γιώργος Σταμούλης, στο συνέδριο αναπτύχθηκαν θέματα ηλεκτρονικής και τηλεπικοινωνικών, αναλογικών και ψηφιακών συστημάτων, αισθητήρων αλλά και θέματα που σχετίζονται με το λειτουργικό και τις τηλεπικοινωνίες.
Οι εργασίες του συνεδρίου δεν απευθύνονταν μόνο σε φοιτητές καθώς παρουσιάστηκαν οι νέες έρευνες στους παραπάνω τομείς που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, υποβλήθηκαν 100 εργασίες καθηγητών και ερευνητικών ομάδων με τη συμμετοχή φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων.
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν περίπου 70 εργασίες και οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 150. Σύμφωνα με τον κ. Σταμούλη, «όλοι οι φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, έχουν να αποκομίσουν πολλά από το συνέδριο. Οι μεταπτυχιακοί και οι υποψήφιοι διδάκτορες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ποια είναι τα trends της επιστήμης, αλλά και οι προπτυχιακοί φοιτητές θα έχουν εικόνα για το πως γίνεται η παρουσίαση μιας ερευνητικής εργασίας και θα μπουν σε ένα «πλαίσιο» όπου θα κατανοήσουν γιατί διδάσκονται όλα τα μαθήματα στο προπτυχιακό πρόγραμμα, που καταλήγουν και ποιο είναι το αποτέλεσμα”.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν και σήμερα στον ίδιο χώρο, από τις 9:30 το πρωί, και θα ολοκληρωθούν στις 6:00 το απόγευμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το